Na pragu povijesti / Vrata Lige prvaka mogla bi se otvoriti za čak šest talijanskih klubova

Image
Foto: Profimedia

Šestoplasirana Roma željno iščekuje takav rasplet događaja, a za to je potrebno da klub iz Bergama ostane na petom mjestu do kraja sezone

23.5.2024.
12:25
Profimedia
VOYO logo

Talijanska Serija A sljedeće sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što bi bilo prvi put u povijesti za jednu ligu, a kako bi se to i ostvarilo, Atalanta hrvatskog reprezentativca Maria Pašalića treba zadržati svoje trenutno peto mjesto na ljestvici.

Image
VIJESTI S MAKSIMIRA /

Dinamo nakon osvajanja Kupa promijenio plan za proslavu naslova prvaka

Image
VIJESTI S MAKSIMIRA /

Dinamo nakon osvajanja Kupa promijenio plan za proslavu naslova prvaka

Atalanta je ranije osigurala plasman u Ligu prvaka (Serija A je dobila dodatno mjesto na osnovu osvojenih bodova ove sezone), a nakon što su osvojili Europsku ligu srušivši Bayer (pobjednik Europske lige također ide u Ligu prvaka), otvorila se mogućnost da i šesti klub iz Serije A zaigra u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestoplasirana Roma željno iščekuje takav rasplet događaja, a za to je potrebno da klub iz Bergama ostane na petom mjestu do kraja sezone. Ako ekipa Gian Piera Gasperinija preskoči Bolognu ili Juventus na ljestvici, za kojima zaostaje dva boda uz susret manje, Roma će ipak igrati u Europskoj ligi.

Atalanta je trenutno peta sa 66 bodova, dok su ispred nje Bologna i Juventus sa 68. Ostalo je još jedno kolo u Seriji A, ali važno je istaknuti da Atalanta ima i utakmicu manje koju će igrati protiv Fiorentine tek 2. lipnja. Juventus u posljednjem kolu za vikend dočekuje Monzu, dok Bologna gostuje Genovi. Atalanta će, pored zaostale utakmice s Fiorentinom, odigrati i domaću utakmicu protiv Torina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se rezultati poklope kako treba, što je vrlo moguće, Talijani će u Ligi prvaka naredne sezone imati čak šest predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo