Liga prvaka / PSG bez Neymara i Cavanija priuštio prvi poraz Solskjaeru na klupi Manchester Uniteda

Image
Foto: AP Images

Crveni vragovi na krilima dobrih rezultata "postmourinhovske" ere favoriti su u dvoboju s francuskim prvacima

12.2.2019.
22:55
AP Images
VOYO logo

Ole Gunnar Solskjaer prvi je put osjetio kako je to biti poražen na klupi Manchester Uniteda. Njegov sjajan niz prekinuo je PSG koji je na Old Traffordu u utorak navečer upisao pobjedu od 0:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli spektakularne akcije ni s jedne ni s druge strane. Manchester United nije igrom opravdavao svoj status favorita, budući da su gosti iz Pariza bili oslabljeni izostancima vrlo bitnih igrača, prije svega Neymara i Cavanija, a onda i Rabiota i Meuniera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću priliku u prvom dijelu stvorio je PSG. Draxler je sjajno proigrao Mbappea, no mladi Francuz sa svega nekoliko metara udaljenosti poslao je loptu pored gola. Iako, da je zabio, VAR bi sigurno radio jer je usporena snimka pokazala da je bio u zaleđu. 
Vidjeli smo zato mnoštvo žutih kartona, a Ashley Young i Kipembe bili su kandidati i za rano tuširanje. No, sudac Orsato tolerirao im je prekršaje koj bi ih mogli isključiti iz igre.

U drugom poluvremenu Manchester United izgledao je kao da su ostavili sve dobre nogometne ideje u svlačionici. PSG već je nakon pet minuta drugog dijela bio u vodstvu. Kipembe je zabio nakon kornera Di Marie za 0:1 i ostavio Old Trafford bez riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo su Parižani iskoristili šokiranost Manchestera da bi zabili i drugi pogodak. Di Maria i Mbappe odigrali su sjajnu kontru u kojoj je Francuz bio egzekutor za 0:2 i potpuni potop Uniteda u njihovoj "tvrđavi". Da bi poraz bio gori, Paul Pogba zaradio je drugi žuti karton u finišu utakmice, tako da neće moći nastupiti u uzvratnom susretu.
U drugoj utakmici u Rimu Roma je s 2.1 svladala Porto. Nakon prvog poluvremena bez golova, u drugom dijelu raspucao se Nicolo Zaniolo koji je zabio dva pogotka. No,

Adrian je zabio za Porto i tako ostavio svoju momčad u dosta dobroj poziciji uoči uzvratne utakmice u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED - PSG  0:2

MANCHESTER. Stadion Old Trafford - 73.000 gledatelja; Sudac: Daniele Orsato (Italija);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Kimpembe (53'), 0:2 Mbappe (60')

Žuti kartoni: Pogba, Young, Shaw, Lindelof, Herrera / Kimpembe, Draxler, Bernat, Dani Alves

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Pogba (89')

MANCHESTER UNITED: De Gea - Young, Bailly, Lindelof, Shaw - Herrera, Matić, Pogba - Lingard (od 45+2. Sanchez), Rashford (od 84. Lukaku), Martial (od 46. Mata)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG: Buffon - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti (od 75. Paredes), Marquinhos - Dani Alves, Draxler, Di Maria (od 81. Dagba) - Mbappe

ROMA - PORTO 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIM. Stadion Olimpico - 51.727 gledatelja; Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska);

Strijelci: 1:0 Zaniolo (70') , 2:0 Zaniolo (76'), 2:1 Adrian (79')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: El Shaarawy / Herrera

ROMA: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini (od 83. Nzonzi), De Rossi, Cristante - Zaniolo (od 87. Santon), Džeko, El Shaarawy (od 90. Kluivert)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTO: Casillas - Eder Militao, Felipe, Pepe, Telles - Otavio (od 84. Hernani), Danilo, Herrera - Fernando (od 76. Pereira), Soares, Brahimi (od 68. Adrian Lopez)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo