Vlasnik otočkog kluba osuđen na šest godina zatvora

Vlasnik engleskog drugoligaša Birmingham Cityja Carson Yeung osuđen je od strane hongkonškog suda na šest godina zatvora zbog pranja novca.

7.3.2014.
10:52
VOYO logo

Yeung je proglašen krivim za pranje novca u vrijednosti od otprilike 93 milijuna dolara između 2001. i 2007. godine. Bivši stilist za kosu tvrdi da je sakupio silne milijune kroz trgovanje dionicama, smjele poslovne pothvate u Kini, kroz lanac frizerskih salona i kockanjem.

Međutim, sudac Douglas Yau nije prihvatio objašnjenje, već je njegovo svjedočenje nazvao nepouzdanim i neistinitim. Veći dio novaca se opravdano nalazio na računu ovog milijunaša, dok najspornije ostaje 11 milijuna dolara, koje Yeung ne može objasniti odakle mu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav epilog suđenja neće imati nikakvog utjecaja na Birmingham kojeg je kupio 2009. godine za 130 milijuna dolara od Davida Sullivana i Davida Golda. Sa svih funkcija u engleskom drugoligašu odstupio je prošlog mjeseca.

Birmingham je pod Yeungom osvojio Liga kup 2011. godine, čime je prekinuo trofejni post dug 48 godina. Usprkos tomu, iste je godine klub ispao iz Premierlige, a trenutno se nakon 33 odigrana kola nalazi na 17. mjestu u Championshipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo