Vjerovali ili ne, Messiju je ovo tek prvi put!

Argentinac Lionel Messi proglašen je za sportaša godine u rodnoj domovini i to tek po prvi put u karijeri.

21.12.2011.
14:03
VOYO logo

Argentinski sportski novinari dodjeljivali su nagradu za najboljeg sportaša godine u luksuznom golf-klubu u gradu Pilaru koji se nalazi svega 60-ak kilometara od glavnog grada Buenos Airesa.

Iako za čovjeka koji je dva puta zaredom proglašen najboljim nogometašem svijeta taj podatak zvuči nestvarno, napadač Barcelone je u ovom izboru trijumfirao prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je ovu nagradu zaslužio gotovo savršenom 2011. godinom u kojoj je osvojio čak pet trofeja sa svojom Barçom.

Jedini koji mu je izmakao bio je španjolski Kup kralja koji je osvojio Real Madrid. Argentinac je u 70 odigranih utakmica zabio čak 59 pogodaka od čega je za reprezentaciju Argentine postigao četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 9. siječnja 2012. godine u Zürichu će se birati dobitnik Zlatne lopte, a predsjednik UEFA-e Michel Platini vjeruje da će u tom izboru treći put zaredom slaviti opet Argentinac.

"Vjerujem da će Messi osvojiti svoju treću Zlatnu loptu zaredom. Znam da su rekordi tu da se ruše i isto tako vjerujem da će me prestići", rekao je 56-godišnji Platini, jedini nogometaš koji je Zlatnu loptu dosad osvajao tri uzastopne godine (1983. do 1985.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo