Vjerovali ili ne: Eduardo efikasniji čak i od Messija!

Statistika Lige prvaka govori da napadaču Šahtara trebaju 54 minute da zatrese mrežu i po tome je bolji od najboljih strijelaca natjecanja Anelke, Gomeza i Messija.

10.3.2011.
9:56
VOYO logo

Šahtar je eliminiranjem Rome iz Lige prvaka i plasmanom u četvrtfinale tog natjecanja, nakon pet neuspjelih pokušaja, ispisao najljepše stranice klupske povijesti. Ukrajinski prvak je dokazao da je veliki 'igrač' i podatkom da je ove sezone u četiri natjecanja (Liga prvaka, prvenstvo Ukrajine, Kup, Superkup) odigrao 32 utakmice i pobijedio u njih 29.

"To je čudo, neponovljivo, ne znam kako to opet izvesti", izjavio je u trenucima velikog slavlja kapetan Šahtara Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.rutube.ru/01c8384826a8171b8d26fd9326bfd2a9

Bila je to divna i duga noć u Donjecku, a pobjeda nad Romom se slavila u diskoteci na Donbass Areni na bogatoj fešti koju je, naravno, sponzorirao gazda Rinat Ahmetov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna, kojeg su tijekom utakmice dobro izmlatili, je u slavlju zaboravio na udarce talijanskih igrača, no ipak se u jednom trenutku mislima vratio na ružne scene koje je proživio:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=qQYkaCDzNsTNvm5B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"De Rossi me ubio, udario u vilicu, pa Borriello đonom, Pizzaro me gađao loptom! Ne znam što im je smetalo, zar ne smijem pozivati publiku da nas bodri! Ma, kad gubite sve vam smeta. Neka, mi smo se upisali na nogometnu kartu Europe. Bio sam poludio kad me De Rossi udario, srećom da je bilo poluvrijeme. Valjda smo sada dokazali da se ne trebamo nikoga plašiti. Naravno, ne bih želio Barcelonu, a sa svima drugima ćemo igrati. U četvrtfinalu je sve moguće, više nema favorita. Ma i s Barcelonom možemo igrati, siguran sam u to. Ona jest neka druga dimenzija, ali Šahtar može igrati sa svima. Nemamo slabog mjesta u momčadi", ponosno je za Večernjak izjavio Srna dok je Eduardo da Silva dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo trebamo tako nastaviti. Moramo zaboraviti Romu i okrenuti se prvom sljedećem protivniku. Čast mi je što ćemo moj klub i ja igrati u četvrtfinalu Lige prvaka", izjavio je Dudu koji je prema statistici efikasniji napadač čak i od 'vanzemaljca' Lionela Messija.

http://video.rutube.ru/d675a5c5ee143fc3f3c5b11e0ba51e25

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, napadač Šahtara i hrvatske reprezentacije je ove sezone u Ligi prvaka odigrao 218 minuta u šest utakmica i zabio četiri gola (dva Arsenalu, po jedan Partizanu i Romi). Prosječno mu trebaju 54 i pol minute da zatrese mrežu i nalazi se ispred najboljih strijelaca Lige prvaka Nicolasa Anelke (zabije svake 62 minute), Marija Gomeza (73) i Lea Messija (85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije loše", skromno je izjavio Dudu, koji je također poželio da im sljedeći protivnik ne bude katalonski velikan:

"Neka nam suparnik bude bilo tko osim Barcelone. U utakmici protiv nje bismo zaista morali imati sretan dan, i sreće da ne dođu svi na taj susret. Ali, u igri s drugima imali bismo izgleda i mogli bismo daleko dogurati ", smatra Dudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo