VJERNOST: / Ide na SP s Njemačkom, zovu ga najjači svjetski klubovi, njegov ispada iz Bundeslige, a on s njima produljio ugovor

Image
Foto: AFP

Köln se nalazi na dnu bundesligaške ljestvice i vjerojatno pada u drugi razred njemačkog nogometa

23.4.2018.
18:19
AFP
VOYO logo

Sva nagađanja vezana uz svoju nogometnu budućnost okončao je Jonas Hector (28) produljenjem ugovora s njemačkim prvoligašem Kölnom koji će, čini se sasvim izvjesnim, sljedeću sezonu nastupati u drugom nogometnom razredu u Njemačkoj.

Uskoro 28-godišnji branič Kölna i njemačke nogometne reprezentacije - s kojom je slavio pobjedu na Kupu konfederacija i za koju je u punoj minutaži odigrao sve utakmice na Euru 2016. – produljio je vjernost klubu čiju je nogometnu školu prošao. Dres Kölna nosi od 2012., a prema dogovorenoj suradnji trebao bi u njemu ostati do 2023. nakon što je produljio suradnju za dodatne dvije godine. Imao je opciju napustiti klub u ljetnom prijelaznom roku, a zašto to nije napravio, unatoč interesu jakih klubova, objasnio je ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On jednostavno voli Köln

"Köln mi je omogućio da prođem putem od četvrte lige do njemačke nogometne reprezentacije. Osjećam povezanost s ovim klubom i zahvalan sam mu. Također, zadovoljan sam životom u Kölnu. Ne bih imao s pronalaskom novog kluba, ali ne bih se pritom osjećao dobro. Posljednjih smo tjedana mnogo razgovarali i imao sam dosta vremena za donošenje odluke. Meni je ona jasna: Pripadam ovom klubu i uz ovu momčadi i ove navijače želim ući u sljedeću sezonu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hector je u Köln stigao 2010., a nakon dvije godine u drugoj momčadi tog kluba ušao i među profesionalce. Odigrao je 187 utakmica za Köln u Bundesligi, Bundesligi 2, DFB-Pokalu i Europskoj ligi. Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 36 puta, a očekuje se i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Među ostalim klubovima, povezivan je bio mogućim transferom s minhenskim Bayernom i dortmundskom Borussijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo