JOŠ mALO / Vikend strepnje za Zlatka Dalića: Ako prođe dobro Hrvatska je na konju

Image
Foto: profimedia.hr

Dalić je 9. studenoga objavio konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se od 20. studenoga do 18. prosinca održati u Katru.

12.11.2022.
12:56
profimedia.hr
VOYO logo

Ispred izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića je vikend pun strepnje. Naime, većinu hrvatskih reprezentativaca ovoga vikenda očekuju posljednji nastupi u svojim klubovima prije svjetskog prvenstva, a samim time i mogućnost od ozljeda.

Hrvatski strateg u Katar vodi 26 igrača. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede. Nadamo se kako za tim neće biti potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenoga putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga. Prije toga većinu igrača očekuju klupske obveze.

Španjolci izašli u susret

Od vodećih liga jedino su Španjolci "spustili zastor". Sredinom tjedna su odigrali susrete 14. kola, a iduće kolo imaju posljednjeg dana ove godine. Luka Modrić, Ante Budimir i Ivo Grbić dobili su slobodan vikend i mogu se priključiti reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je u pobjedi Real Madrida protiv Cadiza igrao do 85. minute. Osasuna je u utorak izgubila od Barcelone 1-2, a Budimir je kod domaćina igrao od 83. minute. Ivo Grbić nije branio za Atletico Madrid u porazu kod Mallorce.

Dvojac iz Bundeslige van terena

Dvojac iz njemačke Bundeslige Joško Gvardiol i Borna Sosa je trenutačno izvan stroja, no njihov nastup na SP-u nije upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sosa ima problema s ozljedom mišića i neće nastupiti za Stuttgart protiv Bayer Leverkusena, no trebao bi doći spreman u reprezentaciju. Gvardiol je pak u susretu 14. kola Bundeslige između Leipziga i Freiburga slomio nos. Međutim, Joško će dobiti masku i moći će igrati.

Hoffenheim Andreja Kramarić dočekuje Wolfsburg Nike Kovača. Josip Stanišić s Bayernom gostuje kod Schalkea, dok će Kristijan Jakić i Eintracht gostovati kod Mainza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Izaberi osvajača SP-a /

Pogodi prvaka! Prognoziraj dokle idu Vatreni i osvoji potpisani Modrićev dres i druge nagrade

Image
Izaberi osvajača SP-a /

Pogodi prvaka! Prognoziraj dokle idu Vatreni i osvoji potpisani Modrićev dres i druge nagrade

"Engleze" Matea Kovačića (Chelsea) i Ivana Perišića (Tottenham) očekuju teški dvoboji. Kovačić s "Bluesima" gostuje kod Newcastlea, dok Tottenham dočekuje Leeds.

Dinamove igrače (Domink Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić, Josip Šutalo) očekuje neugodno gostovanje na Rujevici kod Rijeke, Marko Livaja s Hajdukom gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a Ivica Ivušić i Osijek idu u Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska Serie A se ovoga vikenda također igra. Inter Marcela Brozovića očekuje derbi u Bergamu kod Atalante i Maria Pašalića, Martin Erlić (Sassuolo) gostuje u Bologni, dok Nikola Vlašić s Torinom putuje na noge Romi.

RB Salzburg u zadnjem kolu prije pauze gostuje kod Austrije Klagenfurt, a Luka Sučić bi trebao nastupiti za austrijskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vida propušta utakmicu

Škotski dvojac Borna Barišić (Rangers) - Josip Juranović (Celtic) također će igrati ovoga vikenda. Rangers gostuje kod St Mirrena, a Celtic dočekuje Ross County.

Branič ruskog Zenita Dejan Lovren gostuje kod moskovskog Torpeda, a Lovro Majer i njegov Rennes kod kuće igraju protiv Toulousea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida je imao problema s ozljedom aduktora i upitno je hoće li nastupiti za AEK protiv Olympiakosa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo