Vijest koju smo dugo čekali: Štimac otkrio sastav!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije razriješio je u HTV-ovom Dnevniku 3 i dilemu vezanu za početni sastav Hrvatske u okršaju sa Srbijom ovoga petka.

21.3.2013.
9:20
VOYO logo

S obzirom na to da se glavni teren u Maksimiru čuva za petak navečer, hrvatski reprezentativci su trening u srijedu popodne odradili na pomoćnom terenu. Trening je bio taktičke naravi, a osim kombinatorike, vježbali su prekide, a potom su se ofenzivci i obrana družili odvojeno. Naši reprezentativci na treningu su bili odlično raspoloženi i izgledali su spremno za susret protiv Srbije.

Inače, izbornik Igor Štimac otvorio je u četvrtak trening za javnost (17 sati u Zagrebellu u Veslačkoj ulici) te zamolio navijače da dođu u što većem broju i da ponesu zastave i transparente kako bi dodatno motivirali naše igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je navečer gostovao u HTV-ovom Dnevniku 3, te je riješio i dilemu vezanu za početni sastav. U petak u 18 sati u Maksimiru bi trebali istrčati:

Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Rakitić, Vukojević, Modrić, Kranjčar, Mandžukić, Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma sve se više manje zna. Odluka je pala da Kranjčar bude u momčadi, a u napadu bi trebali biti Mandžukić i Olić. Ipak, još su dva dana do utakmice i nikad se ne zna s kakvom idejom se mogu probuditi", rekao je Štimac te objasnio zašto će prvi put u povijesti reprezentacije otvoriti trening prije susreta.

"Istina je da je ovo prvi put u povijesti da se otvara trening dan prije utakmice, ali to je sve dio one priče koju sam i ranije najavljivao. Želim vratiti reprezentaciju navijačima. U zadnje vrijeme nastao je jedan ponor koji nas je dijelio i želio bih to popraviti, imam osjećaj kao da smo se svi previše udaljili i moramo to promijeniti. Doći će i porazi, ali reprezentacija i navijači moraju ostati jedno", rekao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj vrlo bitno obećanje...

"Nas neće ponijeti nervoza, sigurno je da će biti emocija, ali to su sve igrači koji imaju jako puno iskustva i spremni su na najveća iskušenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo