VIDEO: / Uživajte, Ibra je opet 'razvalio'!

Nogometaši PSG-a pobijedili su u derbiju 17. kola Le Championnata domaći Valenciennes 4:0. Briljirao je Zlatan Ibrahimović.

11.12.2012.
21:46
VOYO logo

Osim što je na prosjeku od gola po kolu (odigrao je ukupno 14 utakmica) i osim što je zabio više od polovine (ukupno 32) golova svoje momčadi u dosadašnjem dijelu sezone, sjajni je Šveđanin zabio 11 od 15 PSG-ovih golova na gostovanjima. Može, s druge strane, čuditi činjenica da mu je ovo bio tek treći 'hattrick' u karijeri od trenutka kada je iz Malmöa prešao u Ajax 2001. godine.

Parižani su na teškom gostovanju kod petoplasiranog sastava lige poveli u 28. minuti. Sjajnim je potezom obranu domaćih otvorio Pastore, lopta je nakon nabacivanja Meneza na drugoj strani došla do Lavezzija, a Argentinčev je neprecizan udarac Ibrahimović preusmjerio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 49. minuti 31-godišnji je centarfor povisio nakon što je domaći golman Penneteau odbio odličan udarac Javiera Pastore lijevom nogom s više od 20 metara, a četiri minute kasnije gurnuo je loptu u praznu mrežu na asistenciju Meneza s lijeve strane. Francuza je u prostor točnom loptom gurnuo Lavezzi. Argentinski je krilni igrač postavio konačan rezultat u 82. minuti na asistenciju Verrattija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Carla Ancelottija u drugom je poluvremenu kontranapadima uništila domaći sastav koji je izgubio prvi domaći dvoboj ove sezone u prvenstvu. Posljednji su put igrače trenera Daniela Sancheza na njihovu Hainautu pobijediti također Parižani, i to u svibnju prošle sezone.

U drugoj dosad odigranoj utakmici 17. kola Nice je na svom stadionu pobijedila Rennes 1:0. Jedini je pogodak na utakmici postigao Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich u 66. minuti iz 11-erca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo