[VIDEO] UŽASAN DAN ZA DALIĆEVE MLADE ADUTE: / Brekalo promašio nemoguće, Pongračić očajno reagirao i skrivio penal

Image
Foto: Profimedia

Wolfsburg je generalno bio bolji na terenu, ali previše su promašivali i griješili

30.5.2020.
17:50
Profimedia
VOYO logo

Frankfurski Eintracht slavio je u gostima protiv Wolfsburga s 2:1 u utakmici 29. kola njemačke Bundeslige. U dresu domaćina cijeli su susret odigrali mladi hrvatski nogometaši i veliki aduti izbornika Zlatka Dalića, Josip Brekalo i Marin Pongračić.

Wolfsburg je generalno bio bolji na terenu, ali previše su promašivali i griješili, a Eintracht je to kaznio. Krilni napadač Wolfsburga, Brekalo, imao je u 20. minuti utakmice stopostotnu šansu. Roussilion je prošao po lijevoj strani i pronašao Brekala koji je dobro primio loptu i onda raspalio po golu, iako je bio u situaciji u kojoj je mogao birati gdje će pucati. No, vratar Trapp je skrenuo njegov šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skrivio penal pa promašio zicera

Vrlo brzo stigla im je kazna, a glavni akter bio je Pongračić. Talentirani stoper je rukama srušio igrača Eintrachta u kaznenom prostoru i skrivio je penal, a Andre Silva ga je realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo je do konca poluvremena imao još jednu dobru šansu, ali to je otišlo kraj gola. Wolfsburg je dominirao u prvom dijelu, a nastavio je istim tempom i u drugom poluvremenu. U 58. minutu uspjeli su smanjiti preko Mbabua, a onda je pet minuta kasnije Pongračić imao gol-šansu, ali je sa nekih sedam metara promašio cijeli gol.

Na kraju je Frankfurt došao do novog vodstva u 85. minuti preko Daichija Kamade, a domaćin nije uspio u tako kratkom vremenu poravnati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke i nastup Brekala i Pongačića pogledajte OVDJE.

Schalke opet poražen

Niz poraza nastavio je i Schalke. Momčad iz Gelsenkirchena je na svom stadionu poražena od Werdera sa 0-1, što je četvrti uzastopni poraz Schalkea koji za pobjedu u Bundesligi ne zna već 11 utakmica zaredom. Werderu je važna tri boda donio pogodak Bittencourta u 32. minuti, postignut snažnim i preciznim udarcem s više od 20 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoffenheim i Hertha slavili

Minimalnu gostujuću pobjedu ostvario je i Hoffenheim. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Bebou u 43. minuti, s time da je Zuber u 27. minuti propustio realizirati kazneni udarac za goste. U momčadi Hoffenheima i dalje nema ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

Jedinu domaću pobjedu ostvarila je Hertha, koja je na berlinskom Olimpijskom stadionu svladala Augsburg sa 2-0. Dilrosun je doveo domaće u vodstvo u 23. minuti, a pobjedu Herthe, treću u četiri utakmice nastvaka prvenstva, potvrdio je Piatek u trećoj minuti sučevog dodatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Bayern sa 64 boda, ispred Borussije Dortmund koja ima 57, a treći je Bayer iz Leverkusena sa 56 bodova, ali uz utakmicu više od vodećeg dvojca. Utakmicu manje ima i četvrti RB Leipzig koji je sakupio 55 bodova.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo