VIDEO: / 'Šokiran sam na toliko razina!'

Španjolska televizijska reklama u kojoj je glavni akter vratar Liverpoola Pepe Reina maknuta je iz etera nakon niza pritužbi da je rasistička i homofobna.

1.3.2012.
19:57
VOYO logo

Britanska nezavisna udruga koja štiti prava tamnoputih osoba Operation Black Vote (OBV) prigovorila je španjolskoj osiguravajućoj tvrtki Groupami Seguros kako scenarij reklame u kojoj glumi Reina crnce u džungli opisuje kao "kao glupe, nazadne, animalističke homoseksualce".

U reklami smještenoj u džungli se Reina, čije prezime na španjolskom znači kraljica, pojavljuje pred plemenskim glavešinom, koji ga potom izabire za svoju kraljicu riječima: "Ja kralj-ti kraljica". Vratar Liverpoola potom sarkastično podiže obrve i kaže: "Osjećam se sigurno", nakon čega slijedi pjesma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor OBV-a kaže: "Šokiran sam na toliko razina: Kako bi se španjolski narod osjećao da ih Englezi okarakteriziraju kao nazadne, glupe i animalističke homoseksualce? Što to uostalom govori o Pepeu Reini? Živi i radi u Velikoj Britaniji gotovo desetljeće. Misli li da je u redu ovako okarakterizirati tamnopute osobe? Misli li da bi se njegovi tamnoputi suigrači smijali na ovu šalu?"

Iz Liverpoola, čiji je napadač Luis Suarez nedavno bio kažnjen s osam utakmica suspenzije zbog rasističkog vrijeđanja beka Manchester Uniteda Patricea Evre, zasad se nisu oglasili vezano uz sporan događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo