VIDEO: / Grupica 'navijača' izazvala zgražanje na Trgu, građani im vikali: 'Sramota!'

Rijeka navijača preplavila je ulice Zagreba prije utakmice Hrvatske i Srbije u Maksimiru.

22.3.2013.
13:47
VOYO logo

Grupica od tridesetak 'navijača', opremljena transparentom 'Ljubuški', u jednom je trenutku počela skandirati sramotne, ali, nažalost, dobro poznate rečenice: 'Ajmo, ustaše' i 'Ubij Srbina'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Policijskoj upravi zagrebačkoj doznajemo da će policajci pokušati privesti mladiće koji su se ovako sramotno ponijeli, te da će isto učiniti sa svakim tko se povede za ovakvim primitivnim te nedopustivim načinom 'navijanja'.

Važno je napomenuti da su takvim sramotnim ponašanjem pokvarili raspoloženje većini okupljenih navijača na Trgu, koji su nam ovaj ispad komentirali kao sramotan, nepotreban i nesportski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska policija tvrdi da tamošnje navijačke skupine nisu krenule prema Hrvatskoj, a hrvatska policija zasad nije otkrila nijedan pokušaj ulaska srpskih navijača u Hrvatsku. Predsjednik Ivo Josipović je uoči utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije primio predsjednike nogometnih saveza tih država Davora Šukera i Tomislava Karadžića. Josipović je rekao da je danas velik dan za sport jer igraju dvije odlične reprezentacije. "Siguran sam da će i sportaši na terenu uživati i izgarati na toj utakmici, ali moram istaknuti da nema kompletnog sportskog doživljaja bez kvalitetne publike. Uostalom, radi publike se utakmice i igraju", rekao je Josipović. "Danas je i dan velikog sportskog iskušenja, ali i ljudskog iskušenja", naglasio je. "Nasilje, prostakluk, vrijeđanje protivnika nemaju svoje mjesto na terenima", poručio je Josipović zahvalivši se Šukeru i Karadžiću što šalju dobru poruku građanima Hrvatske i Srbije. Šuker je rekao da se sve radi da utakmica protekne u pravom festivalu te da će Maksimir biti sjajan domaćin. "Sve što vam se desi u Zagrebu, neka se desi i nama u Beogradu. Želimo biti dostojanstveni", poručio je Šuker Karadžiću, koji je rekao da su odnosi između čelnika hrvatskog i srbijanskog nogometnog saveza na najvišoj mogućoj razini. "Mi danas igramo jednu izuzetno važnu utakmicu za oba saveza. Pobijedit će tko je bolji, ali mislim da će pobijediti nogomet i ferplej", rekao je Karadžić, a Josipoviću je zahvalio i poručio da će hrvatskoj delegaciji uzvratiti pažnju koju su oni dobili u Zagrebu. Delegacije su na Pantovčaku izmijenile i poklone, a Josipović je od Karadžića dobio dres nogometne reprezentacije Srbije s brojem 10 i svojim imenom na leđima. (Vlm)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo