VIDEO: / Ronaldu pune kopačke 'pijeska' u BiH!

Čini se da je 'pjeskovit' travnjak u Zenici bio pravi recept za Ronalda. Bosna i Hercegovina je u prvom dvoboju dokvalifikacija za EURO otupila moćni Portugal.

12.11.2011.
0:45
VOYO logo

"Druže, maloprije sam hodao po terenu i moram ti priznati da noge propadaju. Mislim da nije trebalo slušati ove iz UEFA-e i posipati pijesak jer smo samo pogoršali situaciju. Ipak, uvjeti će biti isti za obje ekipe, pa neka igraju", pričao je prije utakmice radnik s terena u Zenici. Prvo poluvrijeme BiH reprezentacija odigrala je loše i beskrvno. Nasreću, Ronaldo i društvo s druge strane nisu bili na nivou, premda su bili puno opasniji po gol. Već na otvaranju utakmice je vrataru Asmiru Begoviću zaprijetio Nani, no udarac veznjaka Manchester Uniteda iskosa s desne strane završio je na suprotnoj strani terena.

Puno ozbiljniji bio je pokušaj Raula Meirellesa u devetoj minuti, kada je jednu odbijenu lopt sa ruba kaznenog prostora poslao ravno u Begovića. U 15. minuti je dalekometnim udarcem Ronaldo zaprijetio, ali i ovoga puta nije bilo puno posla za Begovića. Sejad Salihović je u 17. minuti faulirao Ronalda, a engleski sudac Howard Webb pokazao mu je žuti karton, pa će Zmajevi u Lisabonu biti oslabljeni neigranjem Hoffenheimova nogometaša. U 18. minuti Moutinho je spustio loptu za Heldera Postigu, koji šutira iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/k99eEtDCFeEGjFzkcUvP/mov/1

U dobroj se prilici u 25. minuti našao Ronaldo, napravio je sve dobro na lijevoj strani, namjestio se i snažno tukao, ali je Adnan Zahirović sve dobro pratio i blokirao njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije je Zvjezdan Misimović izveo korner s lijeve strane, drugi za domaćina, a golman Portugala Patricio uz malu nesigurnost uspio doći do lopte. Ronaldo u 37. minuti sa preko 30 metara iz slobodnog udarca loptu plasira visoko preko Begovićevog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finišu prvog dijela Begović je ukrotio pokušaj Velosa iz slobodnog udarca, a prethodno su javne opomene zaradili Sanel Jahić na jednoj te Helder Postiga na drugoj strani. Očajno prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka.

U drugo poluvrijeme izabranici Safeta Sušića krenuli su nešto agresivnije. Nekoliko napada na samom startu ipak nisu urodili plodom. Nakon starta Ronalda Pjanić se žalio na ozljedu, ali kraća pauza Rominu je veznjaku bila dovoljna za nastavak utakmice. Ni gosti nisu ostali bez prilika, pa tako treba izdvojiti onu Ronalda iskosa sa lijeve strane, kada je ponovno bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu izmjenu na utamici napravio je selektor gostiju, Paulo Bento. Napadač Beşiktaşa Hugo Almeida ušao je u igri umjesto Postige. Nekoliko minuta kasnije u igru su ušli Maletić umjesto Medunjanina, te Ibišević umjesto Salihovića.

Samo minutu kasnije Džeko je iz jednog dobrog napada pokušao iznenaditi gostujućeg golmana, ali njegov dalekometni udarac odlazi pored gola. Još jedan napad Zmajeva, centaršut Misimovića i velika prilika za Ibiševića koji ostaje sam ali šutira preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ulaska Ibiševića igra domaćih postala je puno opasnija i agresivnija. Nekoliko prilika upravo napadača Hoffenheima moglo je donijeti domaćima vodstvo, ali gola nije bilo. Pet minuta prije kraja, izbornik Sušić je napravio i treću izmjenu, Ibričić je zamijenio Misimovića.

Do kraja utakmice na obje strane po nekoliko prilika, a svakako treba izdvojiti onu u 90. minuti kada Spahić umalo postiže autogol. Begović je bio siguran. U posljednjim trenucima utakmice Džeko je mogao donijeti veliku pobjedu Sušićevu sastavu, ali je rezultat na kraju ostao onaj početni, 0:0. Uzvrat je za četiri dana u Lisabonu na Stadionu svjetlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Generali Areni u Pragu Crna Gora je pala nakon pogodaka Vaclava Pilara i Tomaša Sivoka. Član Viktorije Plzen, sudionika nogometne Lige prvaka, zabio je prvi pogodak u 63. minuti utakmice nakon što je s lijeve strane iskosa, s ruba šesnaest metara, desnom nogom pogodio u lijevi gornji kut vratara Mladena Božovića.

Konačnih 2:0 postavio je Tomaš Sivok, član Čeških Budjovica, u 92. minuti utakmice. Slobodan udarac izveo je Tomaš Rosicky, s lijeve strane češkog napada, te je na prvoj vratnici pronašao glavu Sivoka koji je loptu samo proslijedio u bliži kut crnogorskog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela utakmica protekla je u blagoj dominaciji reprezentacije Češke koja je uputila čak 16 udaraca prema vratima Crne Gore, dok su gosti to učinili u devet navrata.

Estonija je u Tallinnu na Le Coq Areni poražena s uvjerljivih 4:0 od Irske. Mrežu domaćina načeo je Keith Andrews u 13. minuti utakmice kada je glavom u mrežu poslao loptu koju mu je prije toga proslijedio Aiden McGeady. Andrei Stepanov dobio je prvi žuti karton u 17. minuti, a nakon isto toliko vremena dobio je i drugi što je značilo da će Estonija ostati bez centralnog obrambenog igrača prije kraja prvog poluvremena koje je završilo minimalnom prednošću za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je, u 67. minuti, na 2:0 povisio Jon Walters koji je na lijevoj vratnici gola vratara Pareikoa dočekao ubacivanje Robbiea Keanea, te glavom sa svega nekoliko metara proslijedio loptu u gol.

Na 3:0 povisio je strijelac pet pogodaka u dosadašnjem djelu kvalifikacija Robbie Keane u 71. minuti utakmice. Andrews je izveo slobodan udarac s nekih 25 metara, a odbijenu loptu od strane vratara Pereikoa u mrežu je pospremio Keane. Konačnih 4:0 postavio je također igrač LA Galaxyja u 88. minuti susreta s bijele točke. Stephen Hunt srušen je u kaznenom prostoru od strane Atsa Purje, a siguran izvođač je bio 31-godišnji kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska - Hrvatska 0:3 BiH - Portugal 0:0 Češka - Crna Gora 2:0 Estonija - Irska 0:4

Uzvrati se igraju 15. studenog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo