VIDEO: / Ronaldo srušio mit o nepobjedivoj Barçi!

Nakon 1993. godine trofej Kupa Kralja se vraća na Santiago Bernabeu.

21.4.2011.
2:09
VOYO logo

Valencia. Estadio de Mestalla. Gledatelja: 50.000. Sudac: Alberto Undiano Mallenco.

Strijelac: Cristiano Ronaldo (103).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Pinto - Alves, Busquets, Pique, Adriano - Iniesta, Mascherano, Xavi - Messi, Villa, Pedro

REAL MADRID (4-3-3): Casillas - Arbeloa, Carvalho, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Pepe, Khedira - Ronaldo, Ozil, Di Maria Drugi El Clasico u samo četiri dana ponudio je puno drame, ali i malo pravog nogometa u prvom poluvremenu. Igrači obje momčadi su od početka finala Kupa Kralja na stadionu Mestalla bili izuzetno 'nabrijani', pa su se zakačili već u trećoj minuti nakon starta Alvesa na Di Mariji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti Cristiano Ronaldo je iznenada ostao sam na desnoj strani, pucao je prema praznim vratima, no s gol-linije je izbacio Mascherano. Nakon toga smo opet gledali rovovsku bitku, a atmosfera na terenu došla je do točke usijanja u 28. minuti.

Albiol je startao na Villu, potom ga još nagazio kopačkom i bio je to znak za sveopću gužvu. Umalo je došlo i do tučnjave, ali je sudac Alberto Undiano Mallenco, koji je cijelu utakmicu imao pune ruke posla, nekako smirio strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35. minuti je ponovno u sjajnoj situaciji bio Ronaldo, no vratar Pinto (branio umjesto Victora Valdesa) uspio je obraniti njegov udarac. U 44. minuti smo vidjeli dotad najbolju priliku na susretu, Özil je ubacio na Pepea koji je glavom pogodio vratnicu Barçinog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu je momčad Pepa Guardiole igrala neprepoznatljivo loše, njegovi igrači nisu uputili nijedan udarac u okvir Realovih vrata, no proigrali su u nastavku. Prvo je Pedro u 51. minuti pogodio vanjski dio mreže, potom je dvaput pokušao i Messi, a u 68. minuti je Kataloncima poništen gol zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici Casillas je nekoliko puta spašavao madridski sastav. U 74. minuti je skinuo udarce Xavija i Messija, a šest minuta kasnije odličan pokušaj Inieste. Regularnih 90 minuta finala Copa del Rey završilo je bez pogodaka, pa se ušlo u produžetke.

U 97. minuti opet je u prilici bio Cristiano Ronaldo koji je gađao tik pored vratnice, no šest minuta kasnije je Portugalac bio puno precizniji. Sjajno je ubacio Di Maria, prvi strijelac Reala je nadskočio svog čuvara i glavom zakucao loptu pod gredu. Pinto je bio nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barceloni je ostao još jedan produžetak da izjednači rezultat, no Mourinhove momčadi su poznate po tome da se odlično brane. Pokazali su to u preostalom vremenu i igrači Kraljevskog kluba upisavši prvu pobjedu nad katalonskom momčadi ove sezone, ali i od svibnja 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 18 godina trofej Kupa Kralja se vraća u vitrine kluba sa Santiago Bernabeua...

Vezani članci:

arti-201104180317006 arti-201104180396006 arti-201104170272006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo