VIDEO: / Rakitić razvaljuje! Ovo je njegov dan!

Nogometaši Seville došli su na krilima našeg Ivana Rakitića do prve ovosezonske pobjede u španjolskom prvenstvu. Na svome su Sanchez-Pizjuanu u 6. kolu svladali Rayo Vallecano 4:1.

25.9.2013.
21:28
VOYO logo

Andalužani su uoči ovoga kola bili na posljednjem mjestu ljestvice sa samo dva boda, ali sada barem malo lakše dišu.

U 16. minuti je gostujući branič Anaitz Arbilla povlačio i srušio u šesnaestercu Cokea, a Rakitić je s bijele točke pogodio donji desni kut vratara Rubena. Hrvatski je veznjak bio strijelac i u 53. minuti, kad je sjajno pogodio iz slobodnog udaraca s 20-ak metara, malo iskosa s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je time prvi igrač Seville u ovom stoljeću koji je u istoj utakmici zabio iz penala i izravno iz slobodnjaka.

//www.youtube.com/embed/Ljid496-bQs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije Adrian Gonzalez je smanjio za goste iz Madrida, ali u 66. minuti je Alejandro Galvez dobio drugi žuti karton i time olakšao posao domaćima.

U 80. minuti je Kolumbijac Carlos Bacca zabio za 3:1, nakon nesebičnog dodavanja Kevina Gameira, a dodatno su kola za Rayo krenula nizbrdo dvije minute kasnije, kad je izravni crveni karton zbog grubog prekršaja dobio Jonathan Viera. Iskoristio je to Bacca i u 88. minuti postavio konačnih 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Šahtara plasirali su se u osminu finala Ukrajinskog kupa nakon što su kao gosti pobijedili Iličevec s 3:0. Strijelac pogotka za 2:0 bio je hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva koji je u igru ušao u 65. minuti i opravdao povjerenje trenera Mircee Lucescua.

U 83. je minuti zabio glavom u padu i praktički riješio sve nedoumice oko pobjednika. Drugi mu je to pogodak za klub ove sezone. Branitelji naslova su, inače, poveli golom Ilsinha u 52., a priču je zaključio Luiz Adriano u 88. minuti. Darijo Srna je, dodajmo, ušao u igru zajedno s Eduardom u 65. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo