Pogledajte prvi Mandžin gol u Ligi prvaka ove sezone

Bila je to velika večer favorita na otvaranju sezone Lige prvaka.

17.9.2013.
17:19
VOYO logo

BAYERN MÜNCHEN: Neuer, Dante, Rafinha, Boateng, Lahm, Ribery, Robben, Müller, Alaba, Kroos, Mandžukić

CSKA MOSKVA: Akinfejev, Ignašević, Nababkin, Berezutski, Šenikov, Wernbloom, Honda, Zuber, Cauna, Musa, Vitinho Nogometaši Bayerna trijumfalno su krenuli u obranu naslova europskih prvaka. U 1. kolu skupine D Lige prvaka na Allianz Areni su svladali CSKA s 3:0, a među strijelcima je bio i Mario Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar moskovskog kluba Igor Akinfejev kapitulirao je u Münchenu već na početku četvrte minute. David Alaba je izborio slobodan udarac na 20-ak metara udaljenosti. Sam ga je uspješno i izveo, prebacivši živi zid i poslavši loptu u lijevi golmanov kut. Akinfejev je uspio dodirnuti loptu, ali ništa više od toga.

Ni, nakon što su došli do prednosti nogometaši Pepa Guardiole nisu smanjili gas. Nastavili su s opsadom ruskoga gola, a najviše je prilika imao naš Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/GwJFJg3W0g0

U sedmoj se minuti našao sam pred Akinfejevim, ali nije dobro pucao, pa 27-godišnjem vrataru nije bilo teško obraniti. Sedam minuta kasnije hrvatski je napadač pucao glavom preko gola, potom je u 37. minuti, također nakon udaraca glavom, pogodio vratnicu, da bi napokon u 41. minuti matirao gostujućeg golmana. Arjen Robben je izveo slobodni udarac s desne strane, nabacio je loptu u kazneni prostor, a Mandžukić ju je glavom sproveo u mrežu. Za hrvatskog je reprezentativca, koji je ostao u igri do 75. minute, to četvrti pogodak u Ligi prvaka, ali i premijerni na Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Bayern postigao još jedan pogodak: Alaba je u 68. minuti lijepo proigrao Robbena koji je izbio sam pred Akinfejeva, primirio loptu na prsima i lako zabio za konačnih 3:0.

http://rutube.ru/video/embed/6557169

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine Manchester City je kao gost nadigrao Viktoriju Plzen s 3:0. Engleski je doprvak dominirao već u prvom poluvremenu, ali je tek u nastavku uspio slomiti otpor Čeha.

U 48. minuti Sergio Agüero je nesebično poslužio bosansko-hercegovačkog napadača Edina Džeku za vodstvo gostiju. Samo pet minuta kasnije sjajnim je pogotkom prednost povećao Yaya Toure. Pucao je desnom nogom iskosa s lijeve strane, s oko 30 metara udaljenosti, i pogodio dalji kut domaćih vrata. Priču je u 58. minutu zaključio Agüero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši PSG-a i Benfice pobjedama su otvorili natjecanje u skupini C Lige prvaka. Francuzi su slavili u gostima kod Olympiacosa, a Portugalci kod kuće protiv Anderlechta (2-0)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je u Pireju poveo u 19. minuti nakon akcije u kojoj je Zlatan Ibrahimović lijepo proigrao Maxwella, a ovaj proslijedio loptu do strijelca Edinsona Cavanija. Zabio je francuski prvak iz prvog udarca prema golu, ali treba reći da je prije toga opasno živio jer su stative pogodili Vladimir Weiss i David Fuster. Upravo je Weiss u 25. minuti donio Olympiacosu izjednačenje nakon što se lijepo oslobodio dvojice čuvara.

Rezultatom 1-1 je završilo prvo poluvrijeme, a nastavak je u potpunosti pripao Parižanima. U 68. je minuti Ezequiel Lavezzi izveo korner, a obrana domaćih je zaboravila na Thiaga Mottu koji je lakoćom zabio glavom. Samo pet minuta kasnije ''deja vu'': Lavezzi izvodi korner, a Motta ponovno pogađa glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibrahimović je u 81. minuti izborio kazneni udarac nakon prekršaja Samarisa. Švedski napadač je sam odlučio pucati s bijele točke, ali njegov je udarac obranio španjolski vratar Roberto. Konačnih 4-1 u 86. je minuti premijernim golom u dresu PSG-a postavio donedavni branič Rome Marquinhos. Motta je ovoga puta odlučio izvesti korner umjesto da čeka loptu u šesnaestercu, a i taj se recept pokazao uspješnim. Ulogu strijelca ovom je prilikom preuzeo mlađi Brazilac, a i on je loptu u mrežu smjestio glavom.

Benfica je posao na svome Luzu obavila već u prvih pola sata. U četvrtoj je minuti Srbin Filip Đuričić iz blizine pospremio u mrežu jednu odbijenu loptu, a u 30. je minuti strijelac bio Luisao koji je iskoristio slabu reakciju gostujuće obrane poslije kornera. GRUPA A Manchester United - Bayer L. 4:2 Real Sociedad - Šahtar Donjeck 0:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRUPA B København – Juventus 1-1 (Jørgensen 14 / Quagliarella 54) Galatasaray – Real Madrid 1-6 (Umut Bulut 84 /Isco 33, Benzema 54, 81, Ronaldo 63, 66, 90+1)

GRUPA C Benfica - Anderlecht 2-0 (Đuričić 4, Luisao 30) Olympiacos - PSG 1-4 (Weiss 25 / Cavani 19, Motta 68, 73, Marquinhos 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRUPA D Bayern - CSKA 3-0 (Alaba 4, Mandžukić 41, Robben 68) Viktoria Plzen - Manchester City 0-3 (Džeko 48, Toure 53, Agüero 58)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo