VIDEO: / Ovakvu katastrofu je doživio još samo Dinamo!

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka u srijedu ponudile su i rezultatsku neizvjesnost i atrakciju.

7.3.2012.
22:41
VOYO logo

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc, Pedro, Messi

Leverkusen: Leno, Schwaab, Reinartz, Toprak, Kadlec, Castro, Bender, Rolfes, Renato Augusto, Kiessling, Derdiyok Barcelona je u uzvratu osmine finala Lige prvaka razbila Bayer iz Leverkusena 7:1 sa pet golova Lea Messija, dok je APOEL u Nikoziji odigrao najveću utakmicu u klupskoj povijesti, na penale izbacio Lyon nakon 1:0 u 120 minuta i izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YDfDXafSCNZC5P1N
szólj hozzá: B1-0B www.fasthighlights.com

Znamo da je Barcelona predvođena Messijem čudo, da im nema ravnih, ali da baš svakih 10 minuta zabiju gol respektabilnoj momčadi poput Bayer Leverkusena, to je za naklon do poda. A kad tome dodamo da je Messijevih pet golova - povijest, onda je to čudo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo pitanje tko će zabiti gol, nego kada i koliko. Dakako, Messi je lobirao vratara gostiju u 25. minuti. U 42. je Iniestinu loptu gurnuo lijevom nogom u rašlje. Treći gol? Opet Messi... Prešao je "flastera" Schwabba, a ovog puta neobranjivo pucao desnom lijevom nogom.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fAAk7G6Zcnzc0HTk
szólj hozzá: B2-0B www.fasthighlights.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačio je tako rekord Filippa Inzaghija s trećim hat-trickom u Ligi prvaka. Dodajmo kako su tri hat-tricka zabila, ali zajedno tri Barcelonina igrača Rivaldo, Ronaldinho i Eto'o, svaki po jedan. Messi je postao prvi u povijesti koji je u istoj sezoni LP zabio dva hat-tricka. No, tu se tek zagrijavao

Mladi Tello okusio je kako je igrati u Ligi prvaka na najljepši način, pogotkom. Namjestio si je sam loptu, opalio i matirao Lena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, show je bio Messijev, četvrti gol ubacio je u 59. minuti... Postao je prvi igrač u Ligi prvaka koji je zabio dva puta četiri gola. Samo se to dogodilo osam puta, a nitko nikada nije zabio pet u jednoj utakmici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je još više od pola sata igre, rijetki su sumnjali da neće postaviti rekord.

Pet minuta prije kraja se upisao u povijest. Prvi puta ikada u Ligi prvaka netko je zabio pet golova. Netko? Lionel Messi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, ispalo je još kako je Vedran Ćorluka imao i sreće u nesreći. Ozlijedio se na utakmici Hrvatske i Švedske, nije mogao igrati na Nou Campu. Sreća u nesreći, jer ovakvi porazi ostavljaju traga, pamte se cijeli život. Bayer je na kraju zabio počasni pogodak, Bellarab je zatresao mrežu, kada je Valdes već odlazio u svlačionicu. Pep Guardiola im je zapljeskao za počasni gol, a Messi tražio loptu kako bi je odnio kući i spremio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jedanaesteraca (4:3) Apoel je izbacio Lyon. U prvoj utakmici na Gerlandu bilo je 1:0, u uzvratu na Cipru također 1:0, ali za Apoel, te je nakon izvođenja jedanaesteraca domaćin slavio uz junaka vratara Chiotisa, koji je obranio dva udarca s jedanaest metara. Apoel je jedina momčad u povijesti Lige prvaka koja je iz kvalifikacija došla do ove faze natjecanja. Već u 9. minuti nogometaši Apoela su nadoknadili minus iz prve utakmice. Na asistenciju Charalambidisa, jednog od samo dva Cipranina u udarnom sastavu domaćina, Brazilac Gustavo Manduca je postigao pogodak, ispostvailo se jedini tijekom 120 minuta igre.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xpani5 Inače, tim pogotkom je Apoel prekinuo crni niz od 278 minuta bez pogotka u Ligi prvaka. Isto tako, taj pogodak je dodatno naglasio slabu igru Lyona ove sezone u gostima. Naime, u samo četiri utakmice, u svim natjecanjima ove sezone, su igrači Lyona izdržali bez primljenog gola. Nakon toga su i jedni i drugi imali prilike za postizanje pogodaka, no ostalo je 1:0 sve do 120. minute. Recimo da je pet minuta prije kraja drugog produžetka drugi žuti karton (prvog je dobio zbog skidanja dresa kod pogotka) zaradio jedini strijelac Gustavo Manduca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xpaqui_apoel-1-0-olympique-lyon-4-3_sport Tijekom jedanaesteraca je prvih šest izvođača bilo precizno: Ailton, Nuno Morais i Alexandrou kod Apoela, te Källström, Lisandro Lopet i Gomis kod Lyona. No, onda je vratar Apoela Chiotis obranio udarac Lacazetteu (strijelcu za Lyon u prvoj utakmici), a potom i Bastosu za veliko slavlje najvćeg iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren gledao je cijelu utakmicu s klupe za Lyonove pričuve.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo