[VIDEO] KONTROVERZAN POTEZ MODRIĆEVA SUIGRAČA IZAZVAO EKSPLOZIJU REAKCIJA: / Kažu da je ovo najbolji taktički faul u ikad

Image
Foto: Profimedia

Valverede je dobio izravni crveni, a onda je nastao sveopći kaos

13.1.2020.
10:45
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida po 11. put pobjednici su španjolskog Superkupa nakon što su u finalu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili Atletico Madrid sa 4-1 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je nakon 120 minuta igre završila bez golova, pa je pobjednik razriješen udarcima s 'kreča'. Kod Reala precizni su bili Daniel Carvajal, Rodrygo, Luka Modrić i Sergio Ramos, dok je za Atletico zabio samo Kieran Trippier. Saul je pogodio vratnicu, a Thomasov udarac je obranio Thibaut Courtois.

Utakmicu je također obilježio poprilično kontroverzan porez veznjaka Real Madrida, Fedea Valverdea. On je u 116. minuti utakmice sleđa skršio napadača Atletica, Alvara Moratu i to u trenutku kada je ovaj istrčao kontru i spremao se sam pred Curtoisom završiti akciju. Valverede je dobio izravni crveni, a onda je nastao sveopći kaos u kojem je palo još ponešto žutih kartona, ali ključan je bio samo jedan segment - Real nije primio gol i na kraju je slavio na penale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji taktički prekršaj

Neki na društvenim mrežama kažu kako je ovo bio najbolji taktički prekršaj u povijesti. Da, bio je pomalo pokvaren potez Valverdea, da ušao mu je u noge s leđa i zaslužio je crvenu karton, ali mora mu se priznati kako je reagirao vrlo pragmatično i praktički je psihički rastrojio rivala jer svi su vidjeli loptu u mreži i pokal u svojim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon meča se Valverde ispričao Morati za start, ali ne i za namjeru. "Ispričavam se Morati. Da, znam da nije bilo lijepo to što sam napravio, ali jednostavno to sam morao učiniti. Kad je sve bilo gotovo, kad smo dobili utakmicu na penale, utrčao sam na teren i slavio. Da, bilo je dosta onih koji su meni čestitali, ali to je pobjeda svih nas", poručio je Valverde nakon osvojenog trofeja s bijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo