VIDEO: / Još jedan čaroban potez Xavija

Barcelona je u 9. kolu španjolskog prvenstva slavila na gostovanju kod Granade 1:0 i barem privremeno opet došla do prvog mjesta Primere. Naime, Levante i Real Madrid svoje utakmice 9.

26.10.2011.
0:01
VOYO logo

Nakon što u prošlom kolu na Nou Campu nisu uspjeli probiti obranu Seville, nogometašima Barcelona pobjeda kod davljenika Granade bila je neophodna. Ipak, Guardiola je odlučio početi utakmicu bez Davida Ville i Andresa Inieste.

Barca je od početka utakmice nametnula svoju poznatu igru, a na prvo uzbuđenje čekalo se do 10. minute, kada je Messi pucao, ali je obrana domaćina uspjela blokirati njegov udarac. Novo uzbuđenje pred vratima Granade dogodilo se u 20. minuti, ali je Xavijev udarac odlično obranio Fernandez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u 33. minuti vratar Granade nije ništa mogao protiv Xavija. Katalonci su dobili slobodan udarac na 25 metara, a kapetan Barce je to savršeno odmjerio i preko živog zida pogodio za vodstvo svoje momčadi od 1:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

U nastavku je gostima posao znatno olakšao Jaime Romero, koji je u 53. minuti grubo startao na Pedra i zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni karton. Napadač Barce nakon toga nije mogao nastaviti igru, a umjesto njega u igru je ušao David Villa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice izmjenjivale su se prilike pred vratima Granade, ali igrači Pepa Guardiole nikako nisu uspijevali pronaći put do mreže. Redom su se ispromašivali Villa, Cuenca, Xavi i Messi.

Pobjedom je Barcelona došla do 21. boda u sezoni, čime je barem privremeno prva momčad španjolskog prvenstva. Naime, Levante i Real Madrid, koji su prije ovog kola bili prije njih, pobjedama imaju priliku vratiti izgubljene pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici 9. kola španjolske Primere, odigranoj u utorak, nogometaši Racing Santandera su sa Sanchez Pizjuana ukrali jedan bod. Završilo je 2:2.

Nakon što je Sevilla izdržala sve nalete Barcelone prije nekoliko dana, te odigrala 0:0 na Camp Nouu, uslijedilo je prizemljenje u domaćoj utakmici. Istina, moglo je sve biti i gore za njih jer su gubili s 2:1 sve do sudačke nadoknade. No, u 92. minuti je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nabacio, a Manu glavom zabio za konačnih 2:2. Bio je to Manuov drugi gol na utakmici. Rakitić je, inače, na travnjak ušao u 73. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primera, 9. kolo:

Sevilla - Racing Santander 2-2 (Manu 37, 90+2 / Nahuelpan 62, Jairo Sampeiro 69) Granada - Barcelona 0-1 (Xavi 34)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 21, 2. Levante 20 (-1), 3. Real Madrid 19 (-1), 4. Sevilla 17, 5. Valencia 15 (-1)..., 18. Racing Santander 5... U derbiju 8. kola Serie A Juventus je u Torinu dočekao Fiorentinu i pobjedom 2:1 ponovno preuzeo vrh talijanskog prvenstva. Za Staru damu nije moglo početi, već u 13. minuti poveli su pogotkom Leonarda Bonuccija.

Juve je nastavio s napadima, međutim umjesto da oni povedu s 2:0 došlo je do izjednačenja. Igrala se 58. minuta, kada je Juan Manuel Vargas pronašao Stevana Jovetića, koji pogađa za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, taj rezultat nije dugo stajao na semaforu. Samo sedam minuta kasnije Juventus je potpuno zasluženo drugi put poveo. Pepe je asistirao Matriju, koji pogađa za 2:1, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Vezani članci:

arti-201110230056006 arti-201110220529006 arti-201110220180006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo