VIDEO: / Je li ovo svjetska prijevara ili istina?

Na prijateljskom susretu između Nigerije i Argentine sudac je u 98. minuti dvoboja donio zaista čudnu odluku zbog koje se utakmica našla pod istragom svjetske nogometne federacije.

4.6.2011.
16:35
VOYO logo

FIFA je potvrdila kako istražuje prijateljsku utakmicu između Nigerije i Argentine odigrane u četvrtak. Tvrde kako su uočili neobične pojave u klađenju na susret odigran u Abuji gdje je domaćin pobijedio 4:1.

''Možemo potvrditi da je utakmica između Nigerije i Argentine jedna od onih za koje smo aktivno zainteresirani i dio je jednog šireg FIFA-inog istraživanja'', stoji u priopćenju Svjetske nogometne federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Sergio Batista u tom je susretu isprobavao neke mlađe igrače uoči Copa Americe, a Nigerija je vodila 4:0 kada su počele oklade da će pasti peti pogodak.

Sporna situacija nalazi se na početku osme minute videa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA-in nigerijski sudac Ibrahim Chaibou, je na kraju svirao pet minuta nadoknade vremena, no dopustio ukupno osam minuta igre, a baš u 98. minuti je dosudio vrlo čudan jedanaesterac kojeg je realizirao Mauro Boselli.

Naime, jedan argentinski igrač je napucao loptu koja se odbila od Ezequiela Garaya i stigla do njegovog suigrača Efea Ambrosea, a jedan od najiskusnijih FIFA-inih sudaca koji se ove godine oprašta od posla jer je dosegao dopuštenu granicu od 45 godina, je zaključio da je netko igrao rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski mediji su prenijeli da je krivac za penal igrač s brojem pet Ambrose, iako snimka pokazuje da o tome nema govora.

Je li sudac donio ispravnu odluku i je li lopta ikoga udarila u ruku, procijenite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Vezani članci:

arti-201105311032006 arti-201104270662006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo