Ovaj fantastični dječak je ispisao nogometnu povijest!

Norveški dječak Martin Ødegaard ispisao je nogometnu povijest, postao je najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

14.10.2014.
10:11
VOYO logo

Norveški veznjak zaigrao je u kvalifikacijama sa samo 15 godina i 297 dana, gotovo je bilo godinu dana mlađi od prijašnjeg rekordera - Islanđanina Sigurdura Jonssona. On je već davne 1984. godine debitirao sa 16 godina i 251 dan.

Ødegaard , kojem tepaju 'mali Messi' je otkriće sezone u norveškom Tippeligaenu, u dresu Stromsgodseta 'maltetira' suparničke obrane, a zabio je čak i tri gola uz šest asistencija. Izbornik Per-Mathias Högmo više nije mogao ignorirati klinca, te se mali Martin može pohvaliti da je u 2014. godini igrao za U17, U19, U21 i seniorsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Smi8jvNixL8

U ponedjeljak je zaigrao protiv Bugarske u Oslu, u 63. minuti umjesto Mats Moeller Daehlija i ispisao povijest. Nakon njegovog ulaska, Norvežani su zabili gol i došli do pobjede, a veliku nogometnu nadu ćemo vidjeti i u Hrvatskoj. Norveška je u skupini s Vatrenima, a 28. ožujka 2015. gostuju u Lijepoj našoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo