VIDEO: / Hrvat zasluženo postao junak u Njemačkoj!

Utakmicama u skupinama E, F, G i H počela je nova sezona Lige prvaka. Jedinu gostujuću pobjedu upisao je Marseille, koji je slavio u Grčkoj.

14.9.2011.
1:28
VOYO logo

Chelsea - Bayer 2-0 (David Luiz 67, Mata 90) Genk - Valencia 0-0

Redoslijed: 1. Chelsea 3 2. Genk 1 3. Valencia 1 4. Bayer 0 U skupini E je Chelsea na Stamford Bridgeu pobijedio Bayer iz Leverkusena 2-0 makar rezultat ne oslikava kakva je utakmica bila. Bayer je itekako prijetio, a posebno Michael Ballack, nekadašnji igrač Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je obrambeni igrač David Luiz reagirao kao napadač, te tako zabio još jedan bitan gol za Chelsea, dok je na samom kraju novo pojačanje, Španjolac Mata, bio strijelac za 2-0.

U drugom ogledu, onom Genka i Valencije, nije bilo pogodaka, a obje momčadi mogu žaliti za preostala dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia (D) - Arsenal 1-1 (Perišić 88 / Van Persie 42) Olympiakos - Marseille 0-1 (Lucho Gonzalez 51)

Redoslijed: 1. Marseille 3 2. Arsenal 1 3. Dortmund 1 4. Olympiakos 0 Na otvorenju skupine F Borussija je u Dortmundu odigrala protiv Arsenala 1-1, no domaćin može biti zadovoljan jednim bodom jer su do njega došli u 88. minuti. Za to je zaslužan Ivan Perišić koji je postigao briljantan pogodak. Naime, odbijenu loptu je hrvatski reprezentativac dočekao na dvadesetak metara od vratiju Arsenala. Bez razmišljanja, malo iskosa, Perišić je lijevom nogom potegnuo, a lopta je u visokom luku, ali odjednom i uz streloviti pad, odsjela u suprotnom kutu gostujućih vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Ul3tnI3Rwo2PqaQC
szólj hozzá: Dor 1-1 Ars

Bio je to vjerojatno najljepši pogodak u utorak u Ligi prvaka, a recimo da je Perišić istrčao na travnjak kao džoker u 69. minuti, te se pokazao kao pravi as iz rukava domaćeg trenera Kloppa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto radim i s desnom nogom. Uvijek pokušam pogoditi iz takvih situacija. Ponekad je to gol, a ponekad lopta odleti na tribine. Ovoga puta ispalo je kao savršeni trenutak za zabiti prvijenac u dresu Borussije u Ligi prvaka", rekao je Perišić za UEFA-inu službenu stranicu.

Arsenal je, inače, vodio od 42. minute kada je Van Persie elegantno iskoristio "jedan na jedan" šansu, u kojoj se našao nakon lijepo izvedene kontre. No, Borussija je bila mnogo bolja. Stvarala je konstantno šanse, ali su morali čekati na - Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove skupine Marseille je uzeo sva tri boda u Pireju. Zaslužnik je odlični argentinski nogometaš Lucho Gonzalez, kapetan francuske momčadi, koji je spretno reagirao u 51. minuti.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TSKlBY1EwGQBheA0
szólj hozzá: Oly 0-1 Mar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto - Šahtar 2-1 (Hulk 28, Kleber 51 / Luiz Adriano 12) Apoel - Zenit 2-1 (Manduca 73, Almeida 75 / Zirjanov 63)

Redoslijed: 1. Apoel 3 2. Porto 3 3. Šahtar 0 4. Zenit 0 Šahtar gostovao kod Porta i napravio mnogo štete u tih devedeset minuta. Izgubili su ukrajinski prvaci utakmicu od boljeg suparnika s 2-1, no isto tako su crvene kartone zaradili Rakicki i Čigrinski što će im sigurno štetiti u nastavku natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu i zaradio žuti karton, dok je Eduardo počeo ogled, ali je izašao u 42. minuti kada je Lucescu radio rohade zbog prvog crvenog kartona (Rakicki, 40. minuta).

U drugom ogledu je Apoel u Nikoziji istim rezultatom, 2-1, svladao Zenit. Ruski prvak je imao tri boda u džepu, ali su primili dva gola od 73. do 75. minute i nespretno ispustili važne bod(ove).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109131045006 arti-201109130731006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo