[VIDEO] HAJDUKOV NOVI TRENER ODRŽAO SASTANAK: / Evo što kaže o onom što zanima čitavu Dalmaciju

Image
Foto: Screenshot: HNK Hajduk Digital

'Pokušat ću Hajduka vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh. Ova ekipa može puno bolje nego što rezultati pokazuju'

4.11.2020.
18:29
Screenshot: HNK Hajduk Digital
VOYO logo

Splitski Hajduk u srijedu je obavio smjenu na trenerskoj klupi. HariVukas više nije trener prve momčadi, a naslijedio ga je BoroPrimorac (65), koji je 21 godinu bio pomoćnik ArseneaWengera u Arsenalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HAJDUK POSLIJE STANIĆA I KEPČIJE RASKINUO SURADNJU I S VUKASOM: /

Bijeli odmah objavili ime njegovog nasljednika

Image
HAJDUK POSLIJE STANIĆA I KEPČIJE RASKINUO SURADNJU I S VUKASOM: /

Bijeli odmah objavili ime njegovog nasljednika

'Ovo je moj klub i vrlo rado sam prihvatio novu ulogu'

Primorac je odmah nakon službenog imenovanja održao sastanak sa svojim stručnim stožerom i igračima te poveo prvi trening na glavnom terenu Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je moj klub i vrlo rado sam prihvatio novu ulogu znajući da me ne čeka niti malo lagan posao. Pokušat ću Hajduka vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh. Ova ekipa može puno bolje nego što rezultati pokazuju," kazao je Primorac za klupsku stranicu.

"Pokušat ću osvježiti momčad s mladim igračima, jer dobri su. Najveći cilj mi je da navijači budu zadovoljni," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako će BoroPrimorac i dalje obavljati ulogu voditelja Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna.

Primorac će na trenerskoj klupi Hajduka debitirati u subotu, kada na Poljudu gostuje Osijek (17.05 sati). Primorčev prvi pomoćnik bit će ToniGolem, trener vratara ostaje HrvojeSunara, a kondicijski treneri su i dalje ToniModrić te ŠimeVeršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boro Primorac legendarni je igrač Hajduka (1978–1983) i bio je strijelac prvog službenog pogotka za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za "Bijele" nastupio u 283 utakmice i pritom je postigao 53 pogotka.

Čistka na Poljudu

Kao trener veći je dio karijere proveo u engleskom Arsenalu, gdje je bio prvi pomoćnik ArsèneuWengeru 21 godinu. Kao pomoćnik Wengeru radio je i u japanskoj Naogoyi Grampus. Kao glavni trener vodio je francuske klubove Cannes i Valenciennes, te je bio izbornik reprezentaciju Gvineje Bisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je Hajduk na svom internetskom portalu prvo objavio da IvanKepčija od danas više nije sportski direktor Hajduka, te da iz kluba odlazi nakon sporazumnog raskida ugovora. Nakon toga objavljeno je da Hari Vukas više nije trener prve momčadi, te da zajedno sa svojim pomoćnikom JuricomVučkom odlazi iz kluba.

Novi predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić prošlog je tjedna na svom predstavljanju javnosti istaknuo da je odgovornost na njemu, te da neće čekati Nadzorni odbor da bi donosio odluke. Tada je napomenuo da je uloga Nadzornog odbora da nadzire, a ne da upravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklog vikenda Hajduk je izgubio 0:1 od Istre 1961 u 10. kolu Prve HNL, što mu je bio treći poraz u nizu.

Hajduk na 6. mjestu

Nakon tog poraza Hajduk je na šestom mjestu tablice sa deset bodova iz osam utakmica. Za vodećim Dinamom, koji ima utakmicu više, zaostaje 13 bodova, dok mu Gorica i Osijek bježe šest bodova. Vukas je preuzeo ulogu glavnog trenera nakon odlaska Igora Tudora 21. kolovoza ove godine. U tom periodu vodio je ukupno deset službenih utakmica, ostvario je četiri pobjede, pet poraza i jedan neriješen rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo