VIDEO: / 'Grčka komedija' u Brazilu! Najveća senzacija SP-a među osam najboljih

Kostarika, najveća senzacija SP-a u Brazilu, plasirala se u četvrtfinale pobijedivši Grčku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:3. U regularnom dijelu je bilo 1:1.

29.6.2014.
20:31
VOYO logo

Pospano je i prilično sporo bilo prvo poluvrijeme. Obje su reprezentacije prvenstveno željele obraniti vlastita vrata. U preveliki rizik se nisu upuštali niti Grčka, niti Kostarika, pa je tako prvi udarac u okvir vratiju zabilježen tek u 28. minuti.

Prije toga su obje momčadi tek pokušavale zaprijetiti udarcima iz daljine (Bolanos za Kostariku i Christodoulopoulos za Grčku). U toj 28. minuti se također prijetilo iz daljine, pokušao je za Grčku neuništivi Karagounis, a definitivno se najbolja šansa u prvom dijelu dogodila u 37. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tada je bilo vruće u kostarikanskom šesnaestercu - sjajnu je šansu imao Salpingidis koji je nakon ubačaja s lijeve strane podmetnuo nogu, a lopta je sretno, umjesto da završi u mreži, pogodila u nogu odlično postavljenog vratara Kostarike Keilora Navasa.

Činilo se da će velikim dijelom, u sličnom laganom ritmu, trajati i nastavak, ali je u 52. minuti utakmica dobila drugačiju dimenziju. Bolanos je s lijeve strane ubacio loptu na vrh grčkog šesnaesterca gdje ju je dočekao Bryan Ruiz i vrlo precizno pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Ruiza je to bio drugi pogodak na prvenstvu, a njegov je gol ranije slomio i četverostrukog svjetskog prvaka Italiju u ogledu po skupinama. Od tog je trenutka Grčka bila primorana napadati, ali u pravom smislu riječi nije složila niti jednu ozbiljnu akciju i šansu do 66. minute kada je Oscar Duarte dobio drugi žuti, odnosno, crveni karton.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S igračem više Grčka je postala tek nešto opasnija. Nije u svemu tome bilo pravih akcija, više su Grci na silu dolazili u gol-priliku i činilo se kako će Kostarika izdržati do kraja. No, pala je Kostarika u 91. minuti: prvo je pucao Gekas, a lopta se odbila do Sokratisa Papastathopoulosa koji je izjednačio na 1:1 udarcem s pet-šest metara.

Mogla je Grčka, baš kao i Nizozemska, napraviti potpuni preokret u samoj završnici, ali je Mitroglou udarcem glavom bio tek za nijansu neprecizan u 93. minuti. U produžecima su, logično, daleko više napadali Grci, ali nitko od Gekasa, Mitrogloua, Christodoulopoulosa ili Katsouranisa nije uspio zabiti za četvrtfinale. Bilo je šansi i na drugoj strani, a najbolju je propustio Brenes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je tako morala pasti pri raspucavanju penala, a tragičarom je postao Gekas. U četvrtoj je seriji Gekasu udarac sjajno obranio Navas, a veliku je pobjedu Kostarika ostvarila nakon što je precizan bio Umana.

FINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. srpnja: NJEMAČKA - ARGENTINA 1:0 u produžecima (Estadio do Maracana Rio De Janeiro, 21.00)

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. srpnja: BRAZIL - NIZOZEMSKA 0:3 (Estadio Nacional Brasilia, 22.00)

POLUFINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. srpnja: Brazil - NJEMAČKA 1:7 (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 22.00)

9. srpnja: ARGENTINA - Nizozemska 0:0, 4:2 na penale (Arena Corinthians, Sao Paulo, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTFINALE:

4. srpnja: Francuska - NJEMAČKA 0:1 (Maracana, Rio de Janeiro, 18.00) BRAZIL - Kolumbija 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. srpnja:ARGENTINA- Belgija 1:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00)

NIZOZEMSKA - Kostarika 0:0, 4:3 na penale (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSMINA FINALA:

28. lipnja:BRAZIL - Čile 1:1, 3:2 na penale (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 18.00) KOLUMBIJA - Urugvaj 2:0 (Maracana, Rio de Janeiro, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29. lipnja:NIZOZEMSKA - Meksiko 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 18.00) KOSTARIKA - Grčka 1:1, 5:3 na penale (Arena Pernambuco, Recife, 22.00)

30. lipnja:FRANCUSKA - Nigerija 2:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00) NJEMAČKA - Alžir 2:1 u produžecima (Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. srpnja:ARGENTINA - Švicarska 1:0 u produžecima (Arena Corinthians, Sao Paulo, 18.00) BELGIJA - SAD 2:1 u produžecima (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=f2e1c1aa-bddc-4253-9f42-61c06e0153e6&style=classic&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo