VIDEO: / Fenomenalni Messi donio prvi trofej Barci

Barcelona je na krilima fenomenalnog Lionela Messija, koji je zabio dva pogotka i upisao jednu asistenciju, svladala Real Madrid na Nou Campu sa 3:2 i tako došla do prvog trofeja u novoj sezoni.

17.8.2011.
19:08
VOYO logo

Real Madrid bio je vrlo blizu produžetaka na Nou Campu, ali još jednom se tada ukazao fenomenalni Leo Messi i pogotkom u 88. minuti donio veliko slavlje Kataloncima. Utakmica je bila vrlo žustra, a vrhunac se dogodio u šestoj minuti sudačke nadoknade kada su nakon velike gužve pocrvenili Marcelo i Özil.

Barcelona. Stadion: Nou Camp. Gledatelja: 94.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 1:0 - Iniesta (15.'), 1:1 - Ronaldo (20.'), 2:1 - Messi (44.'), 2:2 - Benzema (81.'), 3:2 - Messi (88.')

Barcelona (4-3-3): Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Abidal - Iniesta, Busquets, Xavi - Pedro, Messi, Villa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas - Ramos, Carvalho, Pepe, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Ronaldo. Özil, Di Maria - Benzema

Kraj utakmice. Nakon čak osam minuta sudačke nadoknade sudac je odsvirao kraj, što znači da je prvi trofej u novoj sezoni osvojila Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4 - Pocrvenio je Marcelo. Grubo je startao Marcelo s dvije noge na Fabregasa i zasluženo zaradio crveni karton. Nakon toga je izbila velika gužva gdje je još uz to pocrvenio Özil, koji je uletio s klupe.

88' - GOOOOLLLL za Barcu. Nakon ubacivanja Adriana s desne strane, u kaznenom prostoru Reala prvi je do lopte došao Messi i iz poluvoleja je donio vodstvo Barci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Posljednja izmjena u Barci. Umjesto Busquetsa u igri je Keita.

82' - Svoje prve minute u dresu Barce odigrat će Fabregas. On je zamijenio Pedra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - GOOOOOOLLLL za Real. Nakon gužve u kaznenom prostoru Barcelone najbolje se snašao Karim Benzema i donio je Realu izjednačenje i najmanje produžetke za sada.

79' - U igri je je posljednjih 10-ak minuta Kaka. Umjesto Özila u igri je Kaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Sergio Ramos odnio Adriana. Kako utakmica ide kraju, sve je više ružnih startova. Tako je i Ramos na polovici Barce tijelom odnio Adriana.

74' - Guardiola zatvara utakmicu. Pep je iz igre izvadio Davida Villu, a u igri je Adriano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Ramos propustio veliku priliku. Nakon udarca iz kuta Sergio Ramos je ostao sam na pet metara, ali je njegov udarac glavom otišao iznad vratiju.

66' - Messi zaprijetio Casillasu. Iniesta se lagano oslobodio Xabi Alonsa i dodao za Messija na rubu šesnaesterca. Argentinac je otišao malo u lijevu stranu i uputio dobar udarac, ali je Casillas odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Higuain zamijenio Di Mariju. Mourinho zna da ima sve manje vremena, pa je odlučio umjesto Di Marije uvesti Higuaina.

61' - Pepe požutio. Vrlo grub start Pepea tijelom na Messija, međutim sudac mu je odučio pokazati samo žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Požutili Mascherano, Ronaldo i Marcelo. Nakon jedne gužve koja je nastala nakon prekršaja Marcela nad Messijem, požutili su Mascherano, Ronaldo i Marcelo.

53' - Ponovno zaprijetio Ronaldo. Iskosa s lijeve strane probao je Ronaldo pogoditi u bliži kut Valdesa, ali je dobro bio postavljen Valdes i lagano je to obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Real bolje otvorio nastavak. Kao i na početku utakmice, Real je puno bolje otvorio nastavak, ali do sada nije stvorio značajniju priliku pred Valdesom.

46' - Mourinho u nastavu uveo u igru Marcela. Na poluvremenu je trener Reala u svlačionici ostavio Khediru, a u igri je Marcelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. U odličnoj utakmici na Nou Campu Barcelona nakon prvih 45 minuta ima vodstvo 2:1, ali daleko je to još od odluke o tome tko će osvojiti španjolski Superkup.

44' - GOOOOOLLLL za Barcu. Naivno je ispala obrana Reala nakon proigravanja Piquea prema Messiju koji je sam izbio pred Casillasa, a onda ga bez problema prebacio za novo vodstvo Katalonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Zbog grubog starta požutio je Xavi. Zakasnio je kapetan Barce u jednom startu. Coentrao je uspio doći do lopte i izbiti ju, a Xavi je startao na njegovu nogu.

37' - Messi izbio sam pred Casillasa. Messi je uspješno pobjegao Pepeu i izbio sam pred Casillasa, ali je vratar Reala uspio loptu odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Özil sam pred Valdesom. Odlično je Özil izbjegao zaleđe i sam izbio pred vratara Barce, ali njegov udarac uspio je Valdes odbiti u korner.

28' - Požutio Khedira. Zbog oštrog starta na centra igrališta na Busquetsu požutio je veznjak Reala Khedira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Ronaldo uzdrmao gredu. Daleko najbolji pojedinac na terenu Ronaldo mogao je donijeti vodstvo Realu, ali je njegov odličan udarac sa 15 metara završio na gredi.

20' - GOOOOOOLLLL za Real. Nakon ubacivanja Benzeme s lijeve strane, u sredini su na loptu krenuli Khedira i Ronaldo, koji su uspješno izbjegli zaleđe, a upravo je Portugalac skrenuo loptu za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - GOOOOOLLLL za Barcu. Iz prve prave akcije Barcelona je došla do gola. Sam pred Casillasa je izbio Iniesta nakon odličnog dodavanja Messija. Vratar Reala morao je izaći na njega, a veznjak Barce, prelijepo ga je prebacio.

14' - Pedro pokušao podvaliti za Messija. Pedro je s desne strane pokušao podvaliti loptu za Messija, ali je Argentincu pobjegla lopta i Casillas je otklonio opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Ronaldo probio lijevu stranu. Još jednom je Ronaldo dobio dvoboj protiv Dani Alvesa, i odlično nabacio s lijeve strane oštru loptu u peterac Barce, ali nije bilo nikog od njegovim suigrača tamo.

6' - Novi pokušaj Ronalda. Najaktivniji igrač na terenu je Cristiano Ronaldo, koji je ponovno pokušao ugroziti gol Barce, ali je njegov udarac otišao daleko iznad vratiju.

1' - Ronaldo mogao dovesti Real u vodstvo. Već u prvoj minuti Cristiano Ronaldo je dobro pucao iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac Valdes odbio u korner.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Iako je Real u prvoj utakmici na Santiago Bernabeu pokazao na terenu puno više od Barcelone, Mourinhovi izabranici nisu uspjeli napraviti prednost pred uzvrat. Nou Camp je otkriti jesu li se Madriđani spremni suprotstaviti Kataloncima ove sezone.

"Očito da je Mourinho puno toga naučio iz pet utakmica prošle sezone, no mislim da je Real izgledao tako dobro jer su trenutačno u puno boljoj formi nego Barcelona, kojoj su pripremne utakmice više služile kao promocija", smatra Goran Vučević.

Bivšeg trenera Hajduka nije iznenadila odlična igra Madriđana.

"Slažem se s Guardiolom da Real ima pojedinačno moćniju momčad, pogotovo u fizičkom dijelu. No, Barca je neusporedivo jača u kolektivu", dodao je Vučević, koji ipak vjeruje da će do prvog trofeja u sezoni Katalonci.

"Teško je vjerovati da će Barcelona na svom terenu ispustiti odličnih 2:2 iz prve utakmice. No, daleko od toga da je Real bez šanse", kazao je bivši trener Splićana.

Nakon prve utakmice obje momčadi opet su puno govorile o sucu.

"Španjolci su takvi, oni uvijek puno debatiraju o sudačkim odlukama jer, po njima, svaki je malo jači kontakt prekršaj. Mislim da je Real oštećen u prvoj utakmici, prekršaj na Ronaldu bio je čisti jedanaesterac", smatra Vučević, kojeg se u prvoj utakmici jako dojmio Alexis Sanchez, novo pojačanje Barcelone.

U uzvratu bi od prve minute na terenu mogao biti i Cesc Fabregas.

"Neće Guardioli biti lako izabrati prvu jedanaestorku, no kada je bio u Splitu, rekao mi je da želi imati po dva jaka rješenja za svaku poziciju", zaključio je Vučević.

U prvoj utakmici španjolskog Superkupa Real Madrid je nadigrao Barcelonu, no i u takvoj blijedoj igri Katalonaca čudesni Lionel Messi uspio je postići pogodak.

A njegov gol posebno dobiva na vrijednosti nakon što je pregledom TV snimaka utvrđeno da je netom prije akcije za vodstvo Barce 2:1 Argentinac - povraćao!

Možda je razlog tome bila Messijeve nedovoljna fizička pripremljenost, budući da se treninzima priključio samo šest dana uoči utakmice s Real Madridom.

Dok je većina njegovih suigrači trenirala, Messi se sa Danijem Alvesom vozio jahtom oko Ibize. No, što bi tek bilo da je fizički sto posto spreman, kada zabija i nakon što povraća...

Vezani članci:

arti-201108150141006 arti-201108140119006 arti-201108120416006 arti-201108120571006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo