[VIDEO] FANTASTIČNA UTAKMICA LIVERPOOLA I CITYJA: / Lovren kao kapetan vodio Redse do velike pobjede u drami sa sedam golova

Image
Foto: AFP

Liverpool je imao prednost od 4-1, a Kun Aguero promašio je veliku priliku za City na samom kraju utakmice

14.1.2018.
19:03
AFP
VOYO logo

Odličnu utakmicu mogli su vidjeti gledatelji na Anfieldu gdje je domaćin Liverpool nanio prvi ovosezonski poraz vodećem Manchester Cityju sa 4-1. Tako su Redsi zaustavili veliki niz Manchester Cityja od čak 30 utakmica u nizu bez poraza.

Odlično otvaranje Redsa

Utakmica je odlično počela za Redse, Oxlade-Chamberlain u 9. je minuti prihvatio dodavanje Firmina, sjurio se prema kaznenom prostoru Cityja i snažno opalio s desne, a lopta je pored nemoćnog Edersona završila u mreži. Građani su se vratili u igru u 40. minuti nakon odlične akcije Sanea. On je prihvatio jednu dugu loptu Walkera, riješio se svog čuvara i nakon lažnjaka zabio u prvi kut Kariusovog gola. Pogodak ide malo i na dušu vratara Liverpoola koji je dobio priliku ispred Simona Mignoleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali u nastavku su domaćini potpuno nadigrali dosada nepogrešivi stroj Pepa Guardiole. Prvu veliku priliku imao je Otamendi koji je nakon kornera uzdrmao gredu, zatim je na drugoj strani jedan ubačaj Salaha također odsjeo na gredi, a bolja igra Liverpoola isplatila se u 59. minuti kada je Firmino doslovno izgurao Stonesa i lobom svladao Edersona.

Blitzkrieg Liverpoola

Igrači Liverpoola tada su potpuno pritisnuli protivnike, a nakon što je u napadu prije pogodio stativu, Sadio Mane ovaj je put pogodio rašlje za 3-1 Liverpoola u 61. minuti. Samo sedam minuta kasnije, vratar Cityja pogrešno je ispucao loptu koju je na nekih 40 metara od gola prihvatio Salah i odmjerenim udarcem spremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardo Silva zabio je u 84. minuti za 4-2, a da navijači Liverpoola ne bi mirno dočekali kraj utakmice, pobrinuo se Gundogan golom za 4-3 u prvoj minuti sudačke nadoknadi. Manchester City mogao se potpuno vratiti, ali je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Aguero uzdrmao mrežu s vanjske strane Kariusovog gola. Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Redse, a dobio je i posebnu čast, Klopp ga je izabrao za kapetana momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool sada ima 47 bodova i nalazi se na trećem mjestu. Vodeći City ostao je 62 boda, a drugoplasirani Manchester United također ima 47 bodova, ali i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo