VIDEO: / Vatreni dotaknuli dno

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina nije izborila osminu finala Svjetskog prvenstva u Kolumbiji.

7.8.2011.
12:02
VOYO logo

Od iste one Gvatemale kojoj je Nigerija utrpala pet, a nogometna "velesila" Saudijska Arabija čak šest pogodaka. Mi nismo trebali ni toliko, rezultati drugih skupina išli su nam na ruku, pa je malim vatrenima bila dovoljna bilo kakva pobjeda.

Imala je Hrvatske neke poluprilike, Tičinović, Ozobić i Punčec mogli su se upisati u strijelce, no i Gvatemala je s druge strane prijetila, Bonilla je u drugom dijelu pogodio vratnicu, a najveću priliku na utakmici promašio je Gerson Lima, sa samo 2-3 metra dopustio je da mu naša obrana blokira šut i tako upropastio stopostotnu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 81. minuti reprezentaciji iz Središnje Amerike osmjehnula se sreća. I hrvatska obrana... Vratar Gvatemale ispucao je jednu dugačku loptu prema našem šesnaestercu, Punčeca je preskočila i Ceballos se odjednom našao sam pred Delačem te poslao loptu u mrežu.

Imala je Hrvatska više udaraca na gol (11-9), više kornera (7-5), veći posjed lopte (60-40), no što to vrijedi. Dalje ide Gvatemala koja će u osmini finala igrati s Portugalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je sada reći koji je uzrok poraza. Stvari nisu išle onako kako smo zamislili i na kraju je pobjeda pripala Gvatemali. Nedostajali su nam Pamić i Kramarić, dok je kapetan (Kelić, nap. a.) igrao s velikom ozljedom. To su ključni igrači u našoj igri i nismo mogli zabiti pogodak. Imali smo neke prilike, ali jednostavno nismo mogli zabiti. Trebali smo uvidjeti da Gvatemala igra dosta organizirano i dolazi do prilika, a naši ih braniči nisu znali spriječiti. Naposljetku, Gvatemala je zaslužila pobjedu. Teško nam pada što moramo otići budući da smo imali velika očekivanja i ispričavam se navijačima u Armeniji (grad domaćin naše skupine, nap. a.) koji su sigurno očekivali više od nas", istaknuo je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Grnja.

Vezani članci:

arti-201107310099006 arti-201107260077006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo