VIDEO: / Dinamo pobijedio nogometom za 1 kunu!

Dinamu ide i kad mu ne ide. Navijači ne trebaju biti previše zabrinuti predstavom Jurčićeve momčadi protiv Helsinkija jer su Finci pali i u Zagrebu.

4.8.2011.
1:25
VOYO logo

Nogometaši Dinama već u petak u 12 sati saznat će sudbonosnu vijest, kad će ždrijeb Lige prvaka odlučiti tko je momčad koja će biti posljednja prepreka Modrima za toliko željeni plasman u najelitnije klupsko nogometno natjecanje u Europi.

Dinamo je protiv Helsinkija konačno prošao tu drugu stepenicu koja je posljednjih godina često bila kobna. No, momčad Krune Jurčića nije briljirala na terenu, dapače, odigrala je slabo, no opet dovoljno koncentrirano i mirno da dođe do pobjede u posljednjim minutama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračima je na terenu vjetar u leđa dala sjajna maksimirska publika, koja svih 90 minuta nije prestajala fanatično navijati. Atmosfera koju je stvorilo 35.000 tisuća užarenih grla odavno se ne pamti u Maksimiru.

Utakmica je nakon nekoliko poluprilika domaćih nogometaša, započela šokom za Krunu Jurčića. Već u 19. minuti ozlijedio se Alispahić, koji je u prvim minutama djelovao dosta raspoloženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su svoje udarce isprobali Badelj i Sammir, prva prava prilika za Zagrepčane došla je u 36. minuti. Brazilac je dao dubinsku loptu za Vrsaljka, koji se odlučio iz prve ubaciti u kazneni prostor. Do lopte je prvi došao Beqiraj, odlično je pucao, ali je njegov udarac zaustavila vratnica.

Jedina prijetnja gostiju došla je u 40. minuti, kad je jedna svijeća u kaznenom prostoru Dinama došla do Sadika, koji je opalio iz prve, ali je Kelava bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme je završilo zvižducima s maksimirskih tribina. S obzirom koliko su pokazali gosti na terenu, Dinamo je mogao sve riješiti nakon prvih 45 minuta.

Nastavak u istom stilu, Modri su dominirali, ali bez rezultatske potvrde premoći koja je bila očita. Tek su Badelj i Ibanez u prvih 10 minuta drugog dijela prijetili iz daljine, ali njihovi su udarci bili neprecizni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu veliku priliku u 69. minuti imao je Beqiraj, odlično je ubacio Vrsaljko s desne strane, no Crnogorčev udarac glavom otišao je pored gola.

Iz daljine je u 73. minuti zaprijetio mladi Mateo Kovačić, jedan od ponajboljih pojedinaca na terenu, no njegov udarac nije pronašao put do mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta prije kraja Sammir je ubacio iz kuta, lopta je došla do usamljenog Tonela, koji s desetak metara puca visoko preko gola. Bezopasni Finci, koji su se veći dio susreta postavili kao da brane rezultat, u nastavku nisu nijednom ozbiljnije zaprijetili vratima Dinama, koja je čuvao koncentrirani Kelava.

Rezultat 0:0 stajao je na semaforu do 91. minute, a onda je obrana gostiju ipak kapitulirala. Nakon što je Sammir tukao po golu Finaca, lopta se odbila do Ibaneza, koji ju je napokon pospremio u mrežu. Jurčićev Dinamo možda ne igra za publiku, čak ni protiv ovako slabih protivnika, ali cilj je postignut. Možemo samo poželjeti da tako bude i dalje, na četvrtoj klju��noj stepenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108030169006 arti-201108030781006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo