VIDEO: / Derbi koji to opet nije bio, Kerum se skoro potukao!

Gledljivu partiju na Poljudu odigrali su Hajduk i Dinamo. Bijeli su uz fanatičnu Torcidu i agresivan pristup na terenu uspjeli nadoknaditi igrački manjak nakon što je Brkljača isključen u 20.

11.9.2011.
1:04
VOYO logo

Naelektrizirana atmosfera koju je ovih dana potpirivao svatko tko je stigao, nije se u velikoj mjeri odrazila na terenu. Htijenje i zalaganje, puno trke i svega nekoliko sjajnih poteza, ovaj je derbi na koncu zaradio ipak prolaznu ocjenu.

Međutim, sjenu na ovaj sjajan spektakl bacili su Mario Brkljača i splitski gradonačelnik Željko Kerum. Prvi je svoju momčad ostavio na cjedilu već nakon 20 minuta kada mu je sudac susreta Ivan Bebek, pokazao put u svlačionicu. Drugi se pak pred kraj susreta zamalo potukao u svečanoj loži kada se zakuhalo u svečanoj loži Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je sjajnim navijanjem domaćih navijača i šutnjom BBB-ovaca koji su prvih 13 minuta tiho stajali na južnoj tribini. Time su zagrebački navijači simbolički obilježili 13 mjeseci otpora prema Zdravku Mamiću.

Tri minute prije, na sredini terena Brkljača je napravio oštar start na Jerku Leki, žestoko protestirao za što ga mu je sudac Bebek pokazao žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo deset minuta poslije isti je igrač zakašnjelim startom nagazio kapetana ModrihMilana Badelja, što je bilo dovoljno da krene put svlačionice. Ipak, do kraja poluvremena nije se na terenu osjetio igrači deficit Hajduka, dapače, Bijeli su bili bolja momčad na terenu.

Prvo je u 30. minuti iz daljine zaprijetio Tomasov, obranio je Kelava, da bi pet minuta poslije Šimunić srušio Anasa, a Tomasov gromovito opalio iz slobodnjaka. No, još je jednom na mjestu bio novopečeni reprezentativac na golu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda gol za Hajduk u 44. minuti, Tomasov je izveo korner, Miličević u skoku nadvisio Vidu, a njegov udarac s crte skida Tonel. Na odbijanac je natrčao Andrić i smjestio loptu u mrežu. Stadion je eruptirao.

Ipak, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Modri dolaze do izjednačenja, Sammir je ubacio, Ibanez ostao sam i udarcem iz prve zakucao loptu u mrežu. Hajduk je bio bolji, no s 1:1 se otišlo na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu sasvim druga priča, Dinamo je zagospodario terenom, iako je i domaći imao svoje prilike. Gosti su odmah zaprijetili udarcem Badelja, a uzvratio je Tomasov samo nekoliko minuta poslije. No, u oba slučaja lopte su odlazile pored vrata.

U 68. minuti Dinamo je vrlo lako mogao doći do vodstva. Tek što je ušao u igru, mladi Mateo Kovačić odapeo je jednu bombetinu sa 20-tak metara, lopta je prohujala pored Subašića i pogodila vratnicu. U jeku dominacije, Dinamo ipak nije uspio stvoriti pravu priliku, sve se svodilo na udarce iz daljine, pokušavali su Ibánez, a potom i Badelj, no splitski je vratar u oba slučaja bio koncentriran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih pet minuta Hajduk je krenuo na sve ili ništa i za malo dobio sve. Prvo je u 86. minuti mladi Lendrić sjajno 'bacio' Šimunića na tlo, ali je bio neprecizan, potom je Tomasov s ruba šesnaesterca gromovito tukao, no Dinamo je spasio odlični Kelava.

U zadnjoj minuti prilika na obje strane. Hajduk je mogao zabiti da je Miličević bio pribran kada je nakon ubačaja iz kornera ostao sam na 10-tak metara od gostujućih vrata, a istu je priliku odmah na suprotnoj strani imao Badelj, ali su lopte u oba slučaja otišle pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi napomenuti kako Torcida nije ostala 'dužna'. Sudac Bebek u dva je navrata morao prekidati susret zbog bakljade. Prvi put 35. minuti, a drugi u 70.

Da rezimiramo, Hajduk i Dinamo ipak su nam ostali podosta dužni. Bijeli nisu uspjeli smanjiti bodovni zaostatak i teško će ovakvom igrom uspjeti uhvatiti priključak za Modrima, koji uoči Lige prvaka moraju nešto pod hitno promijeniti u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo