VIDEO: / Najveći biseri Krune Jurčića! Podsjetite se!

Povratnik na Dinamovu klupu svojim je izjavama nasmijavao javnost, a trenerskim potezima u očaj bacao navijače, ali i gazdu Maksimirske 128 - Zdravka Mamića.

27.11.2012.
11:32
VOYO logo

Renesansni trener vratio se na 'mjesto zločina'. Često je Krunoslav Jurčić ostao neshvaćen u svojoj trenerskoj viziji. Njegov 'kontrolirani rizik' na Dinamovoj i brojne inovacije navijači nisu najbolje shvaćali. Ubacivanje defanzivnog veznog umjesto napadača dok gubi 2:0 od Ajaxa, jedan je od primjera. 'Ubaci stopera', ismijale su Krunu maksimirske tribine te večeri.

Novi/stari Dinamov trener u svoja dva mandata na klupi šokirao je svojim izjavama. Bivši Vatreni svako malo je bacao bisere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Smijali su mi se puno puta, ali smijali su se i Koperniku kad je rekao 'ipak se kreće'', poručio je trijumfalno Jurčić planeti nakon što je s 4:1 nadigrao Malmö na Maksimiru. Naravno, rekao je to Galileo Galilej, a zanimljivo je kako se skromni Dinamov trener našao uspoređivati s ocima astronomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu je samo nebo spasilo Dinamo od novog europskog debakla i Modri su s porazom 2:0 ostvarili san - Ligu prvaka.

"Je li lako primiti čestitke nakon ovakve igre" pitao ga je novinar HRT-a odmah nakon utakmice. Jurčić ga je pogledom streljao i ispalio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon kakve igre? Kakva dva lica Dinama? Maksimalno smo kontrolirali utakmicu!"

Kad su Modri izvukli Real, najavio je fotografiranje s Joseom Mourinhom. Ispunio je svoj cilj i naljutio se na komentare legendarne fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ionako ne očekujem pohvale medija pa me sve to nimalo ne iznenađuje. A čovjek je došao k meni. Nisam ja takva trenerska veličina da bih prišao njemu, Mourinho je došao k meni i započeo razgovor", kazao je Jurčić i nakon šest primljenih golova na Santiago Bernabeu poručio 'sedmoj sili':

"Moramo se usredotočiti na učenje. Svi. Vi novinari također. Morate se naučiti analizirati taktičke postave. Nema te trenerske izmjene koja bi bila pogrešna.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ismijavao je i Splićane. "Kako komentirate Hajduk koji očito diže formu?", pitao je Jurčića novinar, da bi on 'šaljivo' odgovorio: "Kad RTL radi prilog, onda je Hajduk u formi."

I za kraj, samo da se podsjetimo kako je Jurčić otišao prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ga više mogao braniti, sram me svega ovoga", poručio je tada Zdravko Mamić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo