VIDEO: / Barçin stroj za golove uništio Manchester!

Nogometaši Barcelone osvajači su ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

29.5.2011.
1:05
VOYO logo

London. Stadion Wembley. Gledatelja: 85.000. Sudac: Viktor Kassai (Mađarska).

STRIJELCI: 1:0 - Pedro (27), 1:1 - Rooney (34), 2:1 - Messi (54), 3:1 - Villa (69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Dani Alves, Mascherano, Pique, Abidal - Iniesta, Busquets, Xavi - Messi, Villa, Pedro.

MANCHESTER UNITED (4-4-1-1): Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra - Park Ji-Sung, Giggs, Carrick, Valencia - Rooney - Hernandez. U srazu dvaju prvaka, španjolskog i engleskog, Barcelona je potpuno dominirala i razmontirala Manchester Uniteda rezultatom 3:1. Kao i u rimskom finalu prije dvije godine, Lionel Messi i društvo su ponovno bili nerješiva enigma za škotskog stručnjaka Sir Alexa Fergusona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju utakmice bolje su se našli Englezi. Tako su Hernandez i Rooney prvi zaprijetili Victoru Valdesu, no sve je ostalo samo na pokušaju.

No nakon desetak minuta krenula je ona Barça na kakvu su svi već navikli. Prvo je zaprijetio Pedro u 16. minuti, no njegov udarac nije pronašao put u mrežu Edvina van ser Sara. Bomba Davida Ville u 19. minuti prohujala je pored vrata, a isti igrač zaprijetio i dvije minute kasnije, no s istim učinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pKeiDVAJowMKMQlz

U 27. minuti Barcelona je došla do vodstva. Fenomenalna lopta Xavija u prostor za Pedra koji je izbjegao pažnji engleske obrane i potpuno neometan plasirao loptu pored nemoć vratara Manchestera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.rutube.ru/117bdb5a62ac9eeb862972593d562c47

United je odgovorio sedam minuta kasnije - jedna osvojena lopta na sredini terena rezultirala je okomitim dodavanjem na Giggsa koji je odigrao za natrčalog Rooneyja. Najbolji napadač Manchestera je loptu zakucao gotovo u same rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Iniesta i Messi imali su priliku dovesti svoju momčad u vodstvo, ali na odmor se otišlo s poravnatim rezultatom.

U nastavku su Katalonci nastavili pritiskati posljednju liniju Engleza što je rezultiralo pogotkom Messija u 54. minuti. Obrana Manchestera samo je gledala kako kako omaleni Argentinac s vrha šesnaesterca puca i neobranjivo pogađa mrežu nizozemskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IkxsuYK4y5ZU1gNz

Bio je to prvi pogodak najboljeg igrača svijeta u osmom nastupu na engleskim nogometnim stadionima. Konačni slom Uniteda dogodio se u 69. minuti. Messi je izveo jednu od svojih čarolija, lopta se odbila do Busquetsa koji je proigrao Villu. Sjajni španjolski napadač je naciljao sam gornjih kut za novi pogodak Blaugrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=rwlQvW9NaojL2zsl

U 80. minuti susreta dogodila se sporna situacija u šesnaestercu Katalonaca. Rukom je igrao Villa, ali je mađarski sudac Viktor Kassai ostao nijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezutat se do kraja susreta nije mijenjao, pa je momčad Pepa Guardiole potpuno zasluženo došla do svog četvrtog naslova prvaka Europe, u sezoni u kojoj su potpuno dominirali španjolskim i europskim nogometnim travnjacima.

Posebno dirljivu scenu vidjeli smo na dodjeli trofeja. Igrači Barcelone stavili su kapetansku vrpcu oko ruke Erica Abidala, nogometaša koji je ovoga proljeća prošao pravu osobnu kalvariju zbog raka jetre, te mu ukazali čast da podigne pobjednički pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201105280067006 arti-201105270913006 arti-201105201057006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo