'Vi ste ista bagra kao i oni!'

Bila je to jedna klasična Dinamova utakmica, s navijačkog aspekta.

3.7.2012.
18:55
VOYO logo

Hrvatski prvak je u pripremnoj utakmici u austrijskom mjestašcu Längefeldu s 1:0 pobijedio izmiješani sastav Dinama iz Kijeva, ali nakon utakmice se opet više pričalo o navijačima i Dinamovim čelnicima.

Situacija je poznata. Petnaesetak Bad Blue Boysa 'provalilo' je tajnu lokaciju na kojoj se igrala utakmica, te su odmah dolasku na igralište počeli vrijeđati čelnike kluba. Nakon susreta, nekoliko BBB-a se probilo do predsjednika Barišića i društva te ga je uz uvrede i pljunulo, a na udaru se našla i njegova supruga Božica te Tomislav Marčinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je toliko razbjesnilo Barišića da je za sve okrivio novinare.

"Vi ste za ovo krivi, vi ste ista bagra kao i oni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ubrzo su se iz Dinama ispričali i to priopćenjem i Barišićevom izjavom koje prenosimo u cjelosti.

"Potaknuti neugodnom situacijom koja se dogodila nakon utakmice između zagrebačkog i kijevskog Dinama u kojoj je, nakon sramotnog pljuvanja od strane dijela huligana predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić za incident optužio prisutne predstavnike medija GNK Dinamo se ovim putem ispričava za nastali incident. Predsjednik Dinama je, vidno uznemiren i šokiran, reagirao neprimjereno zbog čega se, ubrzo nakon toga ispričao istima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričavam se u svoje i u ime kluba, nisam vas htio povrijediti. To je jednostavno bilo u afektu za koji nemam opravdanje, no dogodio se i dugujem vam ispriku", započeo je predsjednik Dinama novinarima u hotelu nakon utakmice, te nastavio:

"Ove huligane koji su danas bili na utakmici i koji su, po tko zna koji put, došli za nama u srce Europe sramoteći cijelu našu državu, zapravo najmanje krivim. Nažalost, oni su produkt naše sredine i posljedica stanja u našem društvu, pa i represije. Istovremeno, takvima poput njih se radi publicitet, daje im se na važnosti, te ih se proglašava nekakvim borcima i junacima, a oni vrše svoju zadaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mi jasno kako netko može prijeći 700 kilometara da bi došao na određenu lokaciju i ondje vrijeđao ljude na najnižoj mogućoj razini. Kako netko može prijeći toliki put da bi nekomčovjeku pljunuo u lice? Možete li mi to objasniti? Kakvi su to motivi u glavi jednog mladog čovjeka koji, kao i brojni drugi ljudi, ima na stotine vlastitih problema i preokupacija u životu? I svejedno mu je jedan uspješni i europski stogodišnji klub glavni trn u oku?

Jednostavno, ovo je sve jedan veliki kaos u koji smo uvučeni i nije lako kroz njega koračati hladne glave. Još jednom se ispričavam, priznajem svoju pogrešku i ponavljam kako nisam htio uvrijediti nikoga od prisutnih", zaključio je predsjednik Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo