VELIMIR ZAJEC ANALIZIRAO IGRU VATRENIH ZA NET.HR: / 'Sve je bilo savršeno, ali evo što me posebno oduševilo'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do velike pobjede nad Grčkom u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija čime je došla na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

10.11.2017.
14:19
PIXSELL
VOYO logo

Luka Modrić, Nikola Kalinić, Ivan Perišić i Andrej Kramarić tresli su mreže u utakmici za koju je malo tko očekivao da će biti puna golova.

Image
GRČKI MEDIJI U NEVJERICI NAKON NACIONALNOG RAZOČARANJA: /

'Noćna mora bez kraja', grčki igrač briznuo u plač nakon zamjene

Image
GRČKI MEDIJI U NEVJERICI NAKON NACIONALNOG RAZOČARANJA: /

'Noćna mora bez kraja', grčki igrač briznuo u plač nakon zamjene

Međutim, pronašao je izbornik Zlatko Dalić savršen recept za grčki bedem, koji se na kraju raspao kao kula od karata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posložio je momčad onako kako smo svi očekivali. Nije tu bilo nekih velikih izmjena i promjena. Na Maksimiru se dogodilo ono što smo svi govorili, a to je da Hrvatska ima jače i kvalitetnije individualce i ti individualci jučer su u timskom radu izuzetno kvalitetno radili. Igrali smo našu igru, znači sitni vez s brzim prodorima preko bokova, koje smo često duplali", detektirao je VelimirZajec u razgovoru za Net.hr.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kramarić i Perišić dobro su ulazili u sredinu i tu su Grcima napravili pomutnju. Kombinatorika na čelu s Modrićem bila je sjajna, ali sve najvažnije dogodilo se preko bokova gdje su Vrsaljko i Strinić odigrali sjajno tako da je to uz izvrsnu atmosferu bila prevaga i kvaliteta je došla do izražaja", smatra bivši igrač i trener Dinama.

Rakitić među najboljima

Posebno je ovim putem istaknuo ulogu Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od naših najboljih igrača bio je Rakitić. Odigrao je odlično na mjestu Badelja. Čak mislim u organizacijskom smislu i kvalitetnije s obzirom na to da ima sjajnu dugačku loptu i može promijeniti stranu, a i šut mu je izuzetan. Poziciono je dobro igrao. Bio je rame uz rame Modriću, koji je uvijek najbolji, kako god da se igra. S njima smo dobili bitku na sredini terena", dodao je Zajec.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić nije nastupio u ovom susretu zbog ozljede. Mjesto u napadu stoga je zauzeo Nikola Kalinić. U 19. minuti dao je prekrasan gol petom, vrlo sličan onom Španjolskoj na Europskom prvenstvu.

"Istaknuo bih još Kalinićev golgeterski njuh. Nadomjestio je jedan veliki nedostatak Mandžukića jer je uvijek nedostatak kad on ne igra. Napravio je to na najbolji način", rekao je Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se osvrnuo na igru Grčke.

"Mislim da su se apsolutno pogrešno postavili. Igrali su do 20. minute s tri stopera kada su dobili dva gola. Znači po strani su imali samo jednog igrača i tu su ih naši probijali s dvojicom. Kad su obavili promjenu momčadi igrali su malo bolje, ali bilo je prekasno. Naravno presudile su i individualne pogreške njihovih igrača. Prije svega golmana kod prvog gola. A kad se dogodi takva pogreška onda padaš u depresiju, a nemaju tu kvalitetu da bi sve to promijenili", smatra legendarni dinamovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Povratak Strinića

Ovu utakmici označio je i povratak Ivana Strinća u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je kvalitetniji od svih lijevih bekova koje trenutačno imamo. Bio je izuzetno dobar. Mnogo se toga događalo oko njega, od nepozivanja u reprezentaciju, neigranja u klubu... Sad konačno igra. Ipak, on nije idealno rješenje. Nije on Jarni niti će ikad biti. Međutim, kvalitetniji je od svih lijevih bekova i rješenje je dok se ne nađe bolji. Ima jedan kompleks igranja u reprezentaciji što je logično jer je toliko toga napravljeno protiv njega. Ali, ponavljam, mislim da je on za sada najbolji lijevi bek koji postoji", rekao je Zajec pa se osvrnuo na igru Dejana Lovrena i Marcela Brozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrenove pogreške

"Isto tako bih istaknuo i da moramo biti strpljivi s Lovrenom koji je napravio nekoliko pogrešaka. On je u jednom teškom psihološkom stanju s obzirom na to da je tako napadnut u Livepoolu. Što se tiče njegovih pogrešaka, one su sastavni dio nogometa. Treba biti strpljiv s njim i i dignut će se. Brozović je, također, solidno odradio posao jer ipak nije dugo igrao, ali isto može mnogo bolje. Ostali su bili na vrhunskoj razini".

Nakon dulje vremena proradio je Ivan Perišić. Bio je prava napast na desnoj strani te je iskoristio savršen centaršut Šime Vrsaljka i upisao se u strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On uvijek donosi prevagu na svojoj strani terena ili bilo gdje da se nađe. Ima izuzetnu eksplozivnost, dobro igra i lijevom i desnom nogom, a odličan je u igri s glavom. On je kvalitetan napadač , koji često pomaže obrani. Uvijek kod nas među četiri najbolja", kaže Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju za dva dana čeka uzvrat.

Taktika za uzvrat

"Ne znam što se može dogoditi kod Grka da se nešto puno promijeni. Imaju problem izostanaka radi povreda. Tri, četiri najbolja igrača im nedostaju. Ne mislim da mogu nešto drastično popraviti u svojoj igri. Mogu biti bolji u prekidima. Manolas je izuzetno dobar u tim situacijama. Atmosfera na stadionu sigurno neće biti onakva kakva bi bila da je rezultat bio bolji jer su se ljudi razočarali", smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je rekao kako bi se Vatreni trebali postaviti na stadionu Karaiskakis.

"Ne bih čekao, treba ih napasti i zabiti što prije gol te prenijeti presing i igru na njihovu stranu. Oni mogu biti opasni iz prekida, kornera, slobodnih udaraca. Treba udaljiti igru što više. Treba opet igrati brzo s malo dodira i izbjegavati kontakte, ali kad se već uđe u kontakt onda to mora biti pravi ulaz. Pokazali smo kad igramo kombinatorno kao jučer da nas teško netko može zaustaviti", rekao je na kraju Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo