Veliko slavlje u predstavi nedostojnoj Lige prvaka

Nogometaši Dinama rezultatski su uspješno prošli gostovanje u Bakuu. Prednost od 3:0 bila je veliki zalogaj za Azerbajdžance koji su, pokazalo se, ipak nedorasli ovom natjecanju.

19.7.2011.
22:01
VOYO logo

Nogomet koji su u Bakuu prezentirali Neftchi i Dinamo bio je ispod svakog nivoa najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja. Unatoč tome što su se Modri iz Azerbajdžana imali želju vratiti s novom pobjedom, to se nije dogodilo.

S druge strane, najave domaćina kako u ovom ogledu još nije sve gotovo, te kako će od samog početka krenuti žestoko, pale su u vodu već nakon nekoliko uvodnih minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno Jurčić hrabro je postavio igru svoje momčadi prema naprijed, postavio je obranu visoko što je u potpunosti onemogućilo igrače Neftchija da se približe golu vratara Ivana Kelave.

No, s nedovoljno raspoloženih napadački orijentiranih igrača, Dinamo nije pokazao previše. U prvom dijelu vidjeli smo tek po jednu priliku sa svake strane. U 11. minuti iz slobodnog udarca, Kelavu je pokušao iznenaditi Abdullayev, ali je Zagrepčanin bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je odgovorio 14 minuta poslije kada je kada je nakon udarca Jerka Leke iz daljine lopta odbila do Milana Badelja koji je prevario svog čuvara i gađao suprotan kut domaćih vrata, no vratar Stamenković spašava mrežu.

Ni nastavak utakmice nije donio ništa spektakularno, posebno kada se radi o domaćoj momčadi. Dinamo je zagospodario terenom, no inicijativa Jurčićeve momčadi bila je blago rečeno jalova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko je puta Dinamo imao priliku doći do vodstva, no udarci Krstanovića u 46. minuti, Beqiraja u 53. lako je krotio Stamenković. Najveću priliku za vodstvo Modri su imali u 57. minuti kada je Sammir sa 12 metara pogodio vratnicu.

Isti je igrač zaprijetio u 68. minuti no rezultat je ostao isti. Do kraja utakmice nismo vidjeli ništa spektakularno. Dinamo je bez većih problema sačuvao rezultat iz prve utakmice, no Jurčićeva momčad morat će pokazati puno više želi u sljedećoj fazi pobijediti puno jačeg protivnika, HJK Helsinki koji je na svom terenu pobijedio velški Bangor s visokih 10:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107180085006 arti-201107170188006 arti-201107160042006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo