Slavlje može početi: 'Stigao je novi Mandžukić!'

U srijedu oko 12 sati je 19-godišnji napadač RNK Splita i hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić postao novi član talijanskog prvoligaša Fiorentine.

27.8.2013.
13:25
VOYO logo

"Pregovori su zaključeni, Ante Rebić novi je Fiorentinin igrač", izjavio je za Radio Blu FIFA-in agent Mauro Cesarini.

Talijanski mediji navode da je mladi Splićanin dogovorio četverogodišnji ugovor uz godišnju plaću od 600.000 eura. Njegovu dosadašnjem klubu ići će odšteta od 5 milijuna eura i još dva, ovisno o razvoju Rebićeve karijere u Firenzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebićev transfer samo je jedna od međusobno ovisnih komponenti pri transferima u trima talijanskim klubovima. Zamijenit će Splitov napadač u Fiorentini Adema Ljajića, koji odlazi Romu.

S Ljajićevim dolaskom Roma će pak pristati pustiti svog 21-godišnjega argentinskog veznjaka-napadača Erika Lamelu u Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internetski portali vjerni Fiorentini pisali su ovih dana da je klub dobio "novog Mandžukića", a podsjetimo da se o Rebiću prije nekoliko dana očitovao i trener Fiorentine Vincenzo Montella.

Sjajan gol Rebića u debiju za hrvatsku reprezentaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam Rebića. Stvarno je jak napadač i nema sumnje da će u budućnosti postati pravi. Ima podlogu za sjajnu karijeru", rekao je Montella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak poslijepodne, uoči treninga, ofenzivni vezni nogometaš Fiorentine Adem Ljajić oprostio se od suigrača i odvezao se iz trening-centra. Vijest je to koja sugerira da je njegov prelazak u Romu postao pitanje trenutka. Prošlog tjedna srbijanski je igrač odbio posljednji prijedlog iz firentinskog kluba za produljenje ugovora, te ga je Fiorentinino vodstvo definitivno odlučilo prodati kako ne bi ostalo bez odštete: ugovor Ljajiću, naime, istječe idućeg ljeta.

Prvi favorit za otkup njegova ugovora bio je Milan, ali čelnike toskanskog kluba iziritiralo je što su Milanezi pokušavali realizirati transfer kontaktirajući igrača prije nego klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji pišu da će 22-godišnjak potpisati višegodišnji ugovor za Romu uz godišnju plaću od tri milijuna eura. Fiorentini će na ime odštete pripasti 10 milijuna eura. U Rimu bi Ljajić trebao zamijeniti Erika Lamelu, Argentinca koji je na pragu Tottenhama premda još uvijek boravi u Rimu. U utorak je uredno trenirao.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo