NIJE DOBRO / Veliki skandal u europskom velikanu: Ponovno su pod istragom, sumnja se na namještanje i financijske pronevjere

Image
Foto: Profimedia

Benfica se našla u centru novog skandala

8.1.2023.
18:40
Profimedia
VOYO logo

Jedan od velikana europskog nogometa i sigurno ponajveći klub u Portugalu ponovno se našao u centru skandala. Benfica je pod istragom zbog namještanja utakmica, a portugalski mediji otkrivaju da se optužbe odnose na razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Image
KAKO SU TO USPJELI /

Lazio je do 84. minute imao dva gola prednosti, a onda su ostali bez pobjede: Nastupili su i Hrvati

Image
KAKO SU TO USPJELI /

Lazio je do 84. minute imao dva gola prednosti, a onda su ostali bez pobjede: Nastupili su i Hrvati

Optužbe su zahvatile sve članove uprave kluba iz tog razdoblja, ali i neke nakon toga. Novi skandal u Benfici tako dolazi svega godinu i pol nakon što je dugogodišnji predsjednik Luis Filipe Viera bio prisiljen podnijeti ostavku zbog utaje poreza, teških prijevara te krivotvorenje i pranje novaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom dijelu optužbe protiv njega je i pronevjera sredstava u ukupnom iznosu od dva milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija nije nimalo dobra

"Optužba ni najmanje ne mijenja našu sigurnost u potpunu zakonitost radnji i ponašanja Benfice SAD, bilo u ovom ili drugim procesima", rekao je 2018. godine Viera te najavio kako će 'pravne institucije očistiti dobro ime Benfice', ali čini se kako je bio u krivu.

Iako je Rui Costa imenovan kao novi predsjednik te se očekivao novi, čisti i transparentni rad kluba, i on se našao među članovima klupske hijerarhije koja je trenutno pod istragom. Oglasili su se i iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Lisbon, 11/05/2020 - Sport Lisboa e Benfica (PRT), received tonight at the Luz stadium in Lisbon, the Rangers (SCO) in game counting for matchday 3 (group D) of the Europa League group stage 2020/21. Rangers 1-2 goal (Gerardo Santos / Global Imagens),Image: 567597676, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Portugal ***, Model Release: no

"Uzimajući u obzir vijest objavljenu danas, Sport Lisboa e Benfica, Futebol SAD potvrđuje da se pojavio pred sudom 3. siječnja, kao i, između ostalih, članovi Upravnog odbora od 2016. do 2020. i koji su trenutno u uredu. Benfica SAD neće dalje komentirati jer je suđenje pod zakonskom tajnom. Benfica izražava potpunu spremnost na suradnju s nadležnim tijelima, kao što se uvijek do sada događalo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo