VELIKI PROBLEMI UOČI GOSTOVANJA DINAMA U ČEŠKOJ: / 'Rekli smo im da je to sigurnosni rizik, ali su nas odbili'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski prvak idućeg tjedna nastavlja svoj europski put.

4.2.2019.
11:19
PIXSELL, Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama nakon 49 godina dočekali su proljeće u Europi. Prvu utakmicu druge faze Europske lige odigrat će u četvrtak 14. veljače na gostovanju kod Viktorije Plzen. S obzirom na važnost ovog susreta zavladao je i ogroman interes navijača za ulaznice. Zbog toga su se Modri oglasili na službenoj stranici gdje su otkrili da bi moglo biti velikih problema.

Naime, ukupni kapacitet stadiona Doosan Arena je 11 700 mjesta. Kako Dinamo navodi, prema pravilima UEFA-e klub domaćin je u obvezi dati na korištenje gostujućem klubu 5% sigurnog kapaciteta stadiona, što u ovom slučaju iznosi 585 ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedovoljno ulaznica

"Taj postotak može biti i veći ako je pri tome moguće poštovati načelo segregacije tj. sigurnog razdvajanja domaćih i gostujućih navijača. Na sastanku između dvaju klubova održanom početkom siječnja 2019. godine u Zagrebu, predstavnici kluba Viktoria Plzen priopćili su nam kako za naše potrebe mogu osigurati 627 ulaznica što je više od obveznog postotka ulaznica koje nam trebaju biti stavljene na raspolaganje", priopćili su Modri, ali....

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

20.09.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina D, 1. kolo, GNK Dinamo - Fenerbahce. Photo: Igor Soban/PIXSELL

"Na temelju kontakata s predstavnicima naših navijača, odmah je bilo jasno da osigurani kapacitet ulaznica neće biti dovoljan. Zbog toga je delegacija Dinama u Plzenu održala sastanak s domaćim klubom, gdje smo im naglasili da taj kapacitet niti približno ne slijedi interes naših navijača te da je organizacijski i sigurnosni interes povećanje broja ulaznica. U istom kontekstu smo uputili dva posebna pisma – molbe Viktoriji. U zadnjem njihovom odgovoru od 25. siječnja 2019. odbijeni smo u svojoj zamolbi te je broj ulaznica nažalost ostao isti – 627", poručili su iz Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav kontigent na raspolaganju

Zbog svega toga Modri su otkrili kako neće biti u mogućnosti u potpunosti primijeniti uobičajenu proceduru prijava za kupnju ulaznica.

"Temeljem održanih sastanaka sa predstavnicima različitih skupina navijača i klupskim povjerenicima koji organiziraju odlazak većeg broja članova na ovu utakmicu, dogovorili da sav kontigent na navijačkim sektorima bude stavljen na raspolaganje", poruka je Modrih, koji navode da će i dalje pokušati ispregovarati veću kvotu za navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo