UEFA OBJAVILA KAZNU: / HNS će morati platiti 100.000 eura, ali Hrvatska ostaje na Euru!

Image

Disciplinci Uefe raspravljali su danas o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog divljanja navijača na utakmici protiv Češke u 2. kolu skupine D Eura u Francuskoj.

20.6.2016.
12:00
VOYO logo

17.50 - Uefa je objavila kaznu zbog divljanja navijača tijekom utakmice sa Češkom. HNS je kažnjen novčanom kaznom od 100.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje su na popisu huligana.

Image
TUČNJAVE, BAKLJE I USTAŠLUK: /

Ovo su kazne koje je Hrvatska dobila u posljednjih 11 godina

Image
TUČNJAVE, BAKLJE I USTAŠLUK: /

Ovo su kazne koje je Hrvatska dobila u posljednjih 11 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Disciplinska komisija je otvorila postupak nakon susreta drugog kola Skupine D europske smotre u Francuskoj, u kojemu su Vatreni remizirali sa Češkom rezultatom 2:2. Postupak je otvoren zbog navijačke upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima te rasističkog ponašanja. U ponedjeljak je u Parizu Disciplinska komisija odlučila kako će Hrvatski nogometni savez biti kažnjen iznosom od 100.000 eura", priopćio je HNS.

Image

16.32 - Izvršni direktor HNS-a DamirVrbanović potvrdio je za Jutarnji kako je Uefa odlučila u utorak prije utakmice sa Španjolskom objaviti svoju odluku o kazni Vatrenima zbog divljanja navijača tijekom utakmice sa Češkom, a ne danas kako je bilo najavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka Disciplinske komisije bit će donesena u utorak. Ne žele brzati, nego kvalitetno sagledati stvari", izjavio je Vrbanović za Jutarnji.

15.00 - Kako doznaje 24 sata, Uefa će kazniti Hrvatsku novčano, a bit će to jedna od najvećih kazni u povijesti. Još čekamo službenu potvrdu na Uefinim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.20 - Problemi i za Albance i Rumunje! Uefa je upravo objavila kako je pokrenula disciplinski postupak protiv albanskog i rumunjskog saveza. Albance Uefa tereti za pirotehniku, bacanje predmeta i ulazak igrača na teren, a Rumunje za pirotehniku i bacanje predmeta. Još uvijek čekamo objavu kazne za Hrvatsku. Moguće da je već i donesena kazna, ali još uvijek nije objavljena. Čekamo službene objave HNS-a i Uefe.

14.02 - Javili su se autori poruke upućene HNS-u ‘Sve izgubili dabogda’ koja je uoči nastupa Hrvatske na Euru osvanula na čiovskom mostu, a koja je podigla dosta prašine u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.00 - Vatreni su sletjeli u Bordeaux gdje u utorak u 21 sat igraju protiv Španjolske. Naši reprezentativci i stručni stožer čekaju vijesti iz Uefe o kazni za huliganske nerede u Saint-Etienneu. I strepe.

13.32 - Uefini disciplinci zasjedaju dulje od sat i pol. Vrijedi istaknuti kako Hrvatskoj prijeti visoka novčana kazna (oko 150.000 eura) i uvjetna kazna, ali ne i izbacivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.12 - Novi neredi na utamici reprezentacije bili bi pogubni, s obzirom na to da se danas očekuje i posljednje upozorenje Uefe Hrvatskoj prije izbacivanja s natjecanja.

12.45 - Još uvijek traje sastanak u sjedištu Disciplinske komisije Uefe. Čekamo odluku disciplinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.12 - Hrvatska vjerojatno neće biti izbačena s Eura, ali kazna će biti rigorozna. Tako barem tvrdi predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je odmah nakon utakmice odbacio mogućnost da se Vatrene izbaci s Eura. Niti Rusija nije izbačena s turnira zbog huliganskog "orgijanja" svojih navijača na Euru, a ti neredi su bili puno gori.

12.00 - Za napomenuti je kako bi disciplinci Uefe prvo trebali obavijestiti HNS o kazni, a tek onda bi sve trebalo izaći u javnost. Glavni čovjek u Komisiji je Thomas Partl, Austrijanac slovenskih korijena koji je odlučivao i o kazni za "svastiku" na Poljudu na utakmici Hrvatske i Italije. Thomas Partl je potpisao i najtežu Dinamovu kaznu u povijesti za incidente na utakmicama Europske lige s Tottenhamom, Udineseom i Spartakom. Dinamo je tada kažnjen s 200 tisuća eura, ali je kazna bitno smanjena sa žalbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.10 - I Mađari strepe od odluke Uefe. Njihovi navijači izazvali su nerede na Euru u susretu protiv Islanda koji je odigran u Marseilleu. No, Mađari će sasvim sigurno dobiti blažu kaznu nego Hrvatska. Uefa tereti Mađarsku zbog paljenja baklji, bacanja predmeta na travnjak i nereda na tribinama.

11.00 - Uefa bi oko podneva trebala objaviti kaznu HNS-u za navijačke nerede u Saint-Etienneu. Hrvatski navijači u petak su u Saint-Etienneu izazvali petominutni prekid utakmice protiv Češke, a Uefa tereti Hrvatsku za bacanje pirotehničkih i drugih predmeta u teren, tučnjavu na tribinama i rasističko ponašanje. O huliganima na Euru raspravlja i ravnatelj SOA-e. Tako je u 10 sati počeo radni sastanak u Banskim dvorima, a tema su neredi hrvatskih navijača u Francuskoj. Sastanak je zakazao predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković, a uz njega na sastanak su došli ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Manja skupina navijača Hrvatske u 85. minuti susreta počela je bacati baklje na teren pri rezultatu 2-1 za Vatrene, na što je burno reagirao ostali dio sjeverne tribine stadiona Geoffroy - Guicharda te je došlo do kratkotrajne tučnjave između simpatizera i navijača. Utakmica je prekinuta sve dok se navijači nisu primirili, a Uefa je u optužnici, osim pirotehnike, tučnjave na tribini i prekida utakmice, dodala i rasističko ponašanje, što je Net.hr prvi najavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska neće biti izbačena s Eura

Direktor HNS-a Damir Vrbanović najavio je kako Hrvatsku čeka najveća kazna u povijesti, a do one najteže ipak ne bi trebalo doći sudeći prema riječima predsjednika HNS-a Davora Šukera koji je odmah nakon utakmice odbacio mogućnost da se Hrvatsku izbaci s Eura. Niti Rusija nije izbačena s turnira zbog huliganskog orgijanja svojih navijača na Euru, a ti neredi su bili puno gori.

Kako bilo, prema posljednjim informacijama kojima raspolažemo, policija je identificirala 25 izgrednika koji su otputovali u Francusku, a daljnja obrada je u tijeku. Oni će biti uhićeni čim prijeđu granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor utakmice pustio izgrednike na stadion, Kolinda Grabar-Kitarović 'briljirala'

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u svom je obraćanju hrvatskoj javnosti istaknuo kako je iste te navijače sa zabranom na stadion pustio sam direktor utakmice. I dok je predsjednica republike Hrvatske , šef hrvatske policije Orepić istaknuo je kako je ovdje riječ isključivo o sukobu HNS-a i navijača koji ih ne podržavaju. HNS je istaknuo kako je točno u minutu znao kad će do incidenata doći te je za sve okrivio splitsku Torcidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Policija je, prema informacijama koje su došle od SOA-e, upozorila francuske vlasti da hrvatski navijači spremaju nerede na utakmici sa Češkom. No, francuska policija nije ništa napravila po tom pitanju i navijači su iskoristili pasivnost francuskih organa reda i izazvali nerede koji su šokirali hrvatsku javnost. Uz to, hrvatska policija je ponudila pomoć svojim francuskim kolegama, ali su odbijeni. Unatoč tome što se francuska policija na ovom prvenstvu i nije baš iskazala.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo