Veliki kiks Hajduka, Poljud se orio od zvižduka!

Već na startu proljetnog dijela HNL-a igrači Gorana Vučevića upisali su razočaravajući remi protiv Intera (0:0) i zaradili koncert gromoglasne zvižduke poljudskih tribina.

27.2.2011.
19:10
VOYO logo

HAJDUK - INTER 0:0 Ambiciozan plan splitske momčadi o dostizanju zagrebačkog Dinama raspao se već na prvoj prepreci. Nogometaši Hajduka na svom terenu nisu uspjeli svladati Inter pa su na startu proljetnog dijela ostali bez očekivana tri boda. Zvižduci domaćih navijača jasno su pokazali što misle o igri koju su Vučevićevi igrači pružili protiv gostiju iz Zaprešića.

Da to neće biti njihov dan, splitski nogometaši su pokazali već u uvodnim minutama utakmice kada je Tomasov 'pronašao' Vukušića koji se, umjesto pogotka, uvrstio među kandidate za promašaj sezone. Imao je Hajduk još nekoliko situacija pred gostujućim vratima, ali izostao je pravi pritisak koji bi slomio Zaprešićane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni u nastavku utakmice domaćini nisu briljirali, a najbliže golu bio je Anas Sharbini koji je nakon sat vremena igre sjajnim udarcem uzdrmao okvir gola. Treba reći da je tom prigodom Interov golman Santini sjajno reagirao i odbio loptu u gredu.

Kako se bližio kraj utakmice, nervoza se sve više uvlačila u Hajdukove redove, pa su i napadi sve češće bili stihijski. U 88. minuti još jedna vratnica Splićana – pucao je mladi Andrijašević, ali je vratar Santini odbio u okvir gola. Ni pet minuta sudačke nadoknade nisu pomogle Hajduku koji je upisao razočaravajući remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVEN BELUPO - SPLIT 1:2 (1:1) Domaćini su se ipak slomili pod pritiskom. Utakmica protiv Splita bila im je zadnji vlak za Europu, no nisu uspjeli svladati odličnu momčad Ivana Katalinića. Doduše, stvari su Koprivničane izgledali odlično nakon 14. minute kada je Benko pogodio gostujuću mrežu, no vodstvo su ispusti nakon pola sata igre. U 29. minuti gosti su izveli odličnu akciju, a zaboravljeni Golubović je glavom zabio za izjednačenje. Splićani su sva tri dohvatili u 62. minuti zahvaljujući strijelcu Bučanu.

VARAŽDIN - RIJEKA 3:0 (2:0) Nakon golgeterskog posta koji je potrajao cijelu jesensku sezonu, iskusni Davor Vugrinec je proljetni dio HNL-a otvorio pogotkom već u četvrtoj minuti susreta s Rijekom. 36-godišnjem napadaču sve je pripremio mladi Škvorc, koji je u 45. minuti i sam bio strijelac za povećanje domaće prednosti. Pitanje pobjednika u 58. minuti riješio je Dominik Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTRA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:1 (0:1) Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Miroslav Leko već u 11. minuti, a isti igrač je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton pred sam kraj dvoboja. Dodoajmo ovome da su domaćini u prvom dijelu ostali bez Tepurića koji je zaradio izravni crveni karton u 38. minuti.

Vezani članci:

arti-201102250804006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo