Veliko slavlje u Splitu! Hajduk i Torcida u transu!

U velikom splitskom derbiju, igranom točno na 62. rođendan Torcide, Hajduk je u Parku mladeži pobijedio RNK Split 0:1.

28.10.2012.
15:30
VOYO logo

Stadion: Park mladeži Gledatelja: 3.500 Sudac: Goran Gabrilo (Split) Strijelac: Vršajević (62.)

SPLIT: Vuković, Glavina, Glumac, Vitaić, Rebić, Pehar, Vojnović, Paracki, Marčić, Galović, Belle

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Blažević, Stojanović, Milić, Milović, Vršajević, Andrijašević, Oremuš, Radošević, Caktaš, Maloča, Vuković Bila je to i utakmica taktičkog nadmudrivanja dvaju trenera koja su odrasla uz Hajduk - Miše Krstičevića i Zorana Vulića. Iako su mnogi davali blagu prednost Splitu, koji ipak ima nešto kvalitetniju momčad od susjeda s Poljuda, hendikep za domaće bio je izostanak sva četiri igrača iz zadnje linije, zbog čega je Vulić bio osuđen na nešto povučeniju igru i vrebanje šansi iz kontranapada.

Tako je i cijelo prvo poluvrijeme proteklo praktički u ispitivanju snaga, uz inicijativu Hajduka i tek jednu pravu šansu. U 36. je minuti Vuković izveo lijep potez, nakon jedne kontre dobio je Andrijaševićevu loptu na rubu šesnaesterca, odlučio se na lob, ali je lopta odsjela na prečki. Bio bi to prekrasan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Park mladeži bio je rasprodan, na tribine se naguralo tri i pol tisuće gledatelja, a da je bilo i četiri puta toliko karata, sve bi se prodalo. Torcida je na utakmicu stigla u povorci koja je krenula iz centra Splita, a baklje su vizionarski zapalili netom prije nego je pao pobjednički gol u 62. minuti.

Opet je Andrijašević bio pokretač akcije, sjajno je prigrao Vršajevića, koji se uspio izboriti za poziciju pored Glumca i zapaliti baklje i srca Hajdukovih navijača. Imao je i Split svoje šanse, Baraban je ušao s klupe i promašio dobru priliku, ali na kraju je rezultat više nego pošten. Pokazao je Hajduk više i odužio se navijačima za neugodni poraz od Istre prije tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hajduk na papiru favorit, trener BijelihMišo Krstičević pokušava spustiti loptu na zemlju, ne želi u gradski derbi ući s bilo kakvim imperativom.

Uostalom Hajduk je prije tjedan dana pred punim Poljudom izgubio 0:1 od Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekih velikih imperativa u stilu 'moramo napraviti' nema. Poljuljani smo porazom, nismo ga očekivali, željeli smo pobjedu nad Istrom, ali i taj poraz se morao dogoditi. Momci nisu to primili hladnokrvno i iskusno, ali mi smo na svom putu prema zacrtanom cilju. To znači da ne smije biti u ružnoj situaciji, uvijek se moramo boriti za vrh", rekao je Krstičević.

Iz redova Splita, ipak, poručuju da je Hajduk favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zanima me što oni govore, kad bismo analizirali igrački kadar onda bi se vidjelo stanje. Mi smo Bellea htjeli dovesti, pa ga je uzeo Split, nismo imali novca. Oslonili smo se na mlade igrače, svatko ima svoju priču", kaže Krstičević.

Onda, kakav Hajduk se može očekivati u Parku mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi putujemo da pružimo što bolju igru, nećemo se braniti, pokušat ćemo igrati na isti način, da stvorimo prigode i da ih realiziramo. Očito je da nam realizacija šepa, to je problem. Maglica još ima problema s ozljedom, nemamo Kiša, koji je s reprezentacijom. Nemamo igrača, koji će u prvenstvu zabiti dvadeset golova. Nedostaje nam iskustva, nemamo igrača, koji će uzeti sve na svoja leđa, mi se moramo osloniti na kolektiv", rekao je Krstičević.

Stari hajdukovac, danas na klupi RNK Splita, Zoran Vulić, bit će bez kompletne zadnje linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Splitu će izostanak zadnje linije biti hendikep, ali imaju kvalitetnih igrača koji će nadoknaditi te izostanke. Moj adut je mladenačka, čvrsta igra, želimo u tom dijelu biti bolji od Splita. I prošli put je to bio gradski derbi, pa smo odigrali normalno, nisam nervozan, zar se ne vidi na meni. Igrat će mladi momci, dok sam ja trener bit će tako. Moramo ih istrpjeti da budu spremni za Hajduk. Nisam u dilemi da ima ovdje igrača za Hajduk kakvog svi želimo, ali znamo da to nije lagan put. U teškom smo oklopu, stalno nas pritiska, jer u Hajduku nemaš pravo na poraze, na slab trenutak", rekao je trener Hajduka i poručio:

"Oni su uložili puno više novca, na njima je veći pritisak, imaju više ambicija i to ih lupa po glavi. A mi imamo trnovitiji put kojeg smo sami izabrali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo