VELIKE PROMJENE: / Nakon ovoga nogomet više neće biti isti

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Vijeće međunarodne nogometne organizacije (IFAB) objavilo je nove promjene u modernom nogometu koje bi se trebale primjenjivati iduće 2016/2017 sezone.

15.4.2016.
8:34
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

Najveća promjena vezana je glede tzv. "trostruke kazne". Naime, radi se o situaciji kada zadnji obrambeni igrač ruši protivničkog u svojem kaznenom prostoru, dobiva crveni karton, suspenziju i sudac dosuđuje penal. Po novim pravilima sudac nije primoran dati igraču crveni karton. Na sucu je da procijeni je li prekršaj bio namjeran ili nije. Ako nije, igrač dobiva samo žuti karton. Ako je, sudac mu može dati crveni karton.

Image
Foto: afp, PAUL FAITH
Image
Foto: afp, PAUL FAITH

'Jedan od elemanata "trostruke kazne" mora se ukinuti'

"IFAB je zaključio da su takve kazne prestroge i da se mora pronaći neko rješenje. Također, IFAB je odlučio da se jedan od elemanata "trostruke kazne" mora ukinuti. Odlučeno je da će se ukinuti suspenzija od jedne utakmice igraču koji, u tom slučaju, dobije crveni karton", stoji na službenoj Fifinoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ostaje to da će nogometaši i dalje biti isključeni u slučaju držanja, guranja ili povlačenja protivnika, neigranja na loptu i slično. Također, suci će imati malo veće ovlasti prilikom isključivanja igrača. Moći će isključiti nogometaša i prije samog početka utakmice .

Novo pravilo odnosi se i na izvođenje početnog udarca . Lopta se sada može izvesti u bilo kojem smjeru. Do sada se morala izvesti prema naprijed u protivničku polovicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi pravilnik IFAB-a možete pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo