VELIKANI SE OTIMAJU ZA NAJBOLJEG MLADOG IGRAČA EUROPE: / Ajax traži vrtoglavu cifru, Barca u prednosti zbog jednog detalja

Image
Foto: AFP

Nastavlja se lov najvećih europskih klubova za mladog kapetana amsterdamskog Ajaxa

5.2.2019.
8:56
AFP
VOYO logo

Španjolski mediji javljaju kako se sprema transfer još jedne velike zvijezde iz Ajaxa u neki od velikih europskih klubova. Riječ je o trenutnom kapetanu Kopljanika – 19-godišnjem Matthijsu de Ligtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci javljaju da je situacija slična kao ona u kojoj je njegov suigrač Frenkie de Jong bio ove jeseni. Klubovi koji su zainteresirani su Barcelona, Juventus, PSG i Bayern, a Ajax će tražiti najmanje 70 milijuna eura. Barcelona je navodno ponovo u prednosti – već su dogovorili kupovinu de Jonga, a de Ligt bi navodno htio ponovo igrati sa svojim dosadašnjim suigračem.

Najbolji mladi igrač Europe

De Ligt je pobjednik posljednje nagrade "Golden boy", kojom Uefa nagrađuje najperspektivnijeg igrača Europe mlađeg od 21 godine. Mladi Nizozemac je na radaru brojnih europskih klubova jer sa tek 19 godina posjeduje nevjerojatnu zrelost, a u svom profilu spaja osobine klasičnog stopera (snažan u zraku, odličan u duelu na travi) i veznog igrača (odličan pas i pregled igre).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo