IZGUBIO SPOR ALI POBIJEDIO U KONAČNICI / Velikan slavnom Zvonimiru Bobanu morao isplatiti pravo bogatstvo: Sud na kraju ipak smanjio vrtoglavu cifru

Sud u Milanu izmijenio prvu presudu te će Bobanu na kraju pripasti oko 4.2 milijuna eura

13.10.2021.
22:02
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U talijanskim su se medijima u srijedu pojavili novi detalji iz pravne bitke u kojoj se već neko vrijeme nalaze talijanski i europski nogometni velikan Milan i naš legendarni bivši nogometaš, idol navijača i bivši proslavljeni kapetan Dinama i reprezentacije Hrvatske Zvonimir Boban.

Kritizirao poteze Gazidisa

Hrvatska nogometna ikona je svojevremeno kritizirala poteze izvršnog direktora Milana Ivana Gazidisa, kojem je zamjerio da je dogovarao dolazak Ralfa Rangnicka za trenera iza leđa njemu i Maldiniju, zbog čega je dobio otkaz kao direktor Milana. Boban i Maldini dovedeni su u klub kako bi ga podignuli na višu razinu ali kad su počeli raditi svoj posao, počelo je i miniranje koje je naposljetku završilo sa spomenutim otkazom.

Tužio Milan

Boban je na kraju tužio Milan za odštetu nakon što je u ožujku prošle godine dobio otkaz na mjestu direktora kluba. Sud je odlučivao o tome što Zvonetu pripada nakon otkaza i donio je odluku da mu klub mora isplatiti 5.375.000 eura. Od toga je 4.125.000 eura spadalo pod materijalnu, a 1.250.000 pod nematerijalnu štetu, plus kamate i revalorizacija i 843 eura troškova te 51.450 eura odvjetničkih naknada.

Sud prihvatio žalbu Milana i smanjio mu kaznu

Milan se žalio na tu odluku a sud u Milanu smanjio je kaznu na oko 4.2 milijuna eura pa Boban sada mora vratiti 1.2 milijuna eura razlike koja mu je već isplaćena, piše Calcio e Finanza, a prenose brojni drugi talijanski mediji. No, unatoč tome, ovo je velika i konačna Bobanova pobjeda.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali