VELIKA SRAMOTA: / Prst u stražnjici, šamar i glumatanje doveli do potpunog kaosa

Image
Foto: AFP

Domaćin Čile prvi je polufinalist Južnoameričkog prvenstva (Copa Americe) i to nakon potpuno kaotičnog četvrtfinalnog dvoboja u kojem je svladao branitelja naslova Urugvaj s 1:0.

25.6.2015.
11:11
AFP
VOYO logo

Jedini je pogodak u 81. minuti postigao Mauricio Isla, a Urugvajci su utakmicu okončali s dva igrača manje. Prvo isključenje je, međutim, ono o kojem će se još dugo pričati i zbog kojeg u urugvajskoj vrsti smatraju da su oštećeni.

Naime, u 63. je minuti drugi žuti karton dobio napadač PSG-a Edinson Cavani kojem je to prvo isključenje u karijeri u dresu reprezentacije. No, ono što je prethodilo crvenom kartonu je izazvalo kontroverze. Čileanski je stoper Gonzalo Jara gurnuo prst u Cavanijevu stražnjicu, a urugvajski mu je napadač uzvratio blagim šamarom. Jara se, međutim, sramotno i teatralno bacio na travu, a sudac je Cavaniju pokazao drugi žuti karton. Zbog prigovora je potom isključen i urugvajski izbornik Oscar Tabarez koji je bio bijesan nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogriješio sam što sam išao prigovarati, ali rekao sam sucu da je nepotrebno isključio našeg igrača. Vidjeli ste što se dogodilo, a sve se jasno vidi i na fotografijama i snimkama. Jasno mi je da to glavni sudac nije vidio, ali njegov je pomoćnik morao", istaknuo je Tabarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici ogleda je Urugvajcima zbog drugog žutog kartona isključen i Jorge Fucile što je dovelo do novih prosvjeda i prekida utakmice na nekoliko minuta. Čileance, međutim, ništa nije omelo, na kraju su otišli u polufinale u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Bolivije i Perua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo