STIGAO ODGOVOR / Veleposlanstvo demantira optužbe Boysa iz Grčke: 'Veleposlanik će ih danas posjetiti u pritvoru'

Image
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike...

10.8.2023.
13:31
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL
VOYO logo

Trenutačno je na bolničkom liječenju još jedan hrvatski državljanin od njih pet koji su bili hospitalizirani među 98 uhićenih u neredima navijačkih skupina u Ateni, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Image
KAOS U GRČKOJ /

Boysi tvrde da proživljavaju dramu u pritvoru: 'Policija drži naše izbodene dečke, nitko im ne želi pomoći, a u konzulatu odbijaju njihove pozive...'

Image
KAOS U GRČKOJ /

Boysi tvrde da proživljavaju dramu u pritvoru: 'Policija drži naše izbodene dečke, nitko im ne želi pomoći, a u konzulatu odbijaju njihove pozive...'

Od navedenih 98 osoba, njih pet je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke, navodi MVEP. Na ispitivanje je u srijedu bilo privedeno 97 uhićenih hrvatskih državljana, svi osim hospitalizirane osobe, precizira MVEP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeni su dali iskaz pred državnim odvjetnikom, a nakon tog postupka donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru, objašnjava MVEP. Na temelju dobivenih informacija predviđa se da će se ročište održati u subotu, a najkasnije u nedjelju, dodaje MVEP.

Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni, navodi Zrinjevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu priopćenja stoji i da veleposlanik RH u Ateni Aleksandar Sunko treba u četvrtak posjetiti hrvatske državljane u pritvoru. MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom kontaktu s nadležnim grčkim tijelima i na raspolaganju je za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

Jedna je osoba poginula, a najmanje je drugih osam ozlijeđeno, tri Grka i pet Hrvata, u žestokim sukobima grčkih i hrvatskih navijača u Ateni u noći s ponedjeljka na utorak uoči prve utakmice 3. pretkola nogometne Lige prvaka koja se treba igrati na stadionu AEK-a u Nea Filadelfiji u predgrađu glavnog grčkog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, 100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo