SINOĆ SE OPET ISPISIVALA NOGOMETNA POVIJEST: / U glavnim ulogama bili su svjetski prvaci i engleska reprezentacija

Image
Foto: AFP

Ozljeda Cristiana Ronalda

25.3.2019.
23:02
AFP
VOYO logo

Svjetski nogometni prvak Francuska bez ikakvih je problema slavila 4-0 pobjedu u utakmici 2. kola skupine H europskih kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. godine. Uvjerljivi su bili i Englezi na gostovanju u Crnoj Gori odakle se vraćaju sa 5-1 pobjedom kojom su potvrdili prvo mjesto u kvalifikacijskoj grupi A.

Nižu se rekordna ostvarenja

Samuel Umtiti u prvom poluvremenu, te Olivier Giroud, Kylian Mbappe i Antoine Griezmann u drugom, bili su strijelci za francusku reprezentaciju, a svaki od njih impresionirao je statističkim podacima. Umtiti je tako prvi dio susreta završio kao jedini strijelac i igrač koji je imao svih 66 točnih dodavanja, na kraju utakmice nevjerojatnih 107 od 107, a Giroud je utakmicu iskoristio da se uzdigne na treće mjesto ljestvice najboljih francuskih strijelaca svih vremena sa 35. golom u dresu izabrane vrste. Samo su Thierry Henry (51) i Michel Platini (41) zabili više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kylian Mbappe i dalje je nezaustavljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momak koji je nedavno napunio 20 godina na prosjeku je od 83,5 minute koliko mu je potrebno da zabije ili asistira u profesionalnoj karijeri. Odigrao je 169 utakmica, zabio 91 gol i za 48 njih asistirao. Što se Griezmanna tiče, postoji pravilo da Francuska ne gubi kada on zabije. Odigrao je 24 takve utakmice, a svjetski prvaci su na omjeru od 22 pobjede i dva remija. Kod njegovih zadnjih 20 utakmica u kojima je zabio u dresu izabrane vrste, Francuska je slavila u svih 20 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi kao 1984.

Engleska je u susretu skupine A kao gost u Podgorici bila uvjerljiva protiv domaće Crne Gore i to preokretom za konačnih 5-1. Strijelac za Crnu Goru bio je Vešović u 17. minuti, a Engleska je već do odmora imala prednost na svojoj strani nakon što su zabili Keane (30) i Barkley (39). Potonji je bio strijelac i u 59., da bi konačan rezultat postavili Kane (71) i Sterling (81).

Pod vodstvom Garetha Southgatea tako je upisana peta uzastopna pobjeda, a druga u nizu sa 5+ golova. Posljednji put je to Englezima pošlo za rukom 1984., u godini kada nitko od aktualnih reprezentativaca nije bio niti rođen. Kane je zabio 17. put u 20. utakmici pod Southgateovim vodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba spomenuti i da je Raheem Sterling u sjajnoj formi u reprezentativnom dresu. U zadnje četiri utakmice zabio je šest golova i jednog namjestio, odnosno sudjelovao je kod sedam golova u tom razdoblju. Za prethodnih sedam bilo mu je potrebno odigrati 31 utakmicu.

Image
PANIKA U JUVENTUSU, RONALDO JE OZLIJEĐEN: /

Nakon samo 29 minuta utakmice protiv Srbije zatražio je izmjenu i sjeo na travnjak

Image
PANIKA U JUVENTUSU, RONALDO JE OZLIJEĐEN: /

Nakon samo 29 minuta utakmice protiv Srbije zatražio je izmjenu i sjeo na travnjak

Remi aktualnih prvaka

Dodajmo i da je aktualni europski prvak Portugal u susretu je 2. kola skupine B u Lisabonu odigrao 1-1 (1-1) protiv Srbije. Utakmicu je obilježila ozljeda Cristiana Ronalda koji je igru napustio odigravši tek 29 minuta. Srbija je povela preko Tadića u sedmoj minuti s bijele točke, a poravnao je Danilo (42).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A: Crna Gora - Engleska 1-5 Kosovo - Bugarska 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B: Portugal - Srbija 1-1 Luksemburg - Ukrajina 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H: Turska - Moldavija 4-0 Francuska - Island 4-0 Andora - Albanija 0-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo