VEĆ SMO GA ZABORAVILI: / Bivši napadač Chelseaja i Barcelone s 37 će godina igrati na Euru

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Izbornici islandske nogometne reprezentacije Lars Lagerback i Heimir Hallgrimsson objavili su popis 23 igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

9.5.2016.
23:26
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Na popisu je, pomalo iznenađujuće, svoje mjesto našao i 37-godišnji veteran Eidur Gudjohnsen. Najbolji strijelac u povijesti islandske reprezentacije u veljači je postao član norveškog prvoligaša Moldea u čije je redove došao iz kineskog Shijiazhuang Ever Brighta u kojem se nije najbolje snašao.

Solidan u Moldeu

Lagerback i Hallgrimsson ga nisu pozvali za prijateljske utakmice protiv Danske i Grčke u ožujku i činilo se da ne računaju na njega za ovogodišnji Euro. No, na popisu koji je objavljen u ponedjeljak ipak se našlo i Gudjohnsenovo ime. Solidne igre u Moldeu vratile su ga u nacionalnu momčad, tako da će imati prilike nastupiti na prvom velikom natjecanju na koje se Island uspio plasirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gudjohnsen je od 2000. do 2006. igrao za Chelsea, a potom je tri sezone nosio dres Barcelone. Otada je promijenio čitav niz klubova i forma mu je daleko od nekadašnje, ali izbornici su ga odlučili nagraditi za sve što je dao islandskom nogometu, pa će uz Gylfija Sigurdssona i Kolbeinna Sigthorssona biti glavna zvijezda reprezentacije na Euru. Gudjohnsen je za Island dosad odigrao 84 utakmice i postigao 25 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo