VATRENOM JE BOLJE DA SE TAMO NE VRAĆA: / Vlada opsadno stanje, žene bježe iz grada, igrači zaključani u kućama, 'Ludi kralj' izvan kontrole

Image
Foto: Profimedia

Napolijev predsjednik je "poludio" kada je saznao da su se igrači oglušili na njegovu zapovijed

13.11.2019.
11:45
Profimedia
VOYO logo

Iz dana u dan sve je gora situacija u Napoliju, dojučerašnjem glavnom konkurentu za naslov prvaka u Italiji i klubu vrlo viskogo renomea u europskom nogometu. Kratko ćemo samo podsjetiti, raspad sistema započeo je svađom predsjednika Aurelia De Laurentiisa, trenera Carla Ancelottija i prije svega nogometaša Napolija.

Do sukoba između predsjednika s jedne, te igrača i trenera s druge strane došlo je nakon utakmice Lige prvaka protiv RB Salzburga koja je završila 1-1. De Laurentiis je zatražio od igrača da nakon utakmice odu u karantenu kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Genoe, no igrači su otišli svojim kućama, a Ancelotti im je pružio podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Aurelio De Laurentiis NapoliŐs owner during the Serie A match between SS AS Roma and SSC Napoli at Stadio Olimpico on November 2, 2019 in Rome, Italy. Rome beat Napoli by 2-1 in the 11th round of Campionato italiano di Serie A, Image: 480862057, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** 1DX_9360.JPG, Model Release: no, Credit line: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Raspad sistema

Napolijev predsjednik je "poludio" kada je saznao da su se igrači oglušili na njegovu zapovijed, a nakon što su protiv Genoe odigrali 0-0 ljuto je poručio kako će prodati sve igrače. Od tada traje De Laurentiisovo ludilo, a čovjek se na kraju nema namjeru smiriti niti normalnim kanalima riješiti situaciju, već sve pogoršava.

Sukob svlačionice i Napolija preselio se i na tribine, a više od 20.000 navijača zvižducima i uvredama "počastilo" je igrače na posljednjoj utakmici. Prema pretposljednjim informacijama talijanski mediji navode kako će u siječnju biti "čistka" u klubu i kako će De Laurentiis prodati vođe pobune. Nagađa se kako su otpisani Dries Mertens, Jose Callejon, Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne, Elseid Hysaj i Faouzi Ghoulam. Na izlaznim vratima je i Ancelotti jer se priklonio igračima, ali i zbog loših rezultata koje Napoli bilježi ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, najnovije informacije kažu kako se De Laurentiis, koji očito gubi sve konce, ipak predomislio te da neće prodati niti jednog igrača već da će ih sve ostaviti u klubu iz čistog inata, a čak razmišlja i o tome da cijeli klub stavi "na bubanj" i proda ih za sada neimenovanom katarskom šeiku. Dakako, dok se "Ludi kralj" smisli i odobrovolji, cijena igračima drastično pada, a samim time i klubu i za sada se s nekim ozbiljnijim nogometom mogu pozdraviti.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Igrači u strahu

No, to je zapravo tek jedan dio problema. Napoli, kao što već vjerojatno svi znaju, ima možda i najstrastvenije, a u jedno i izrazito zloglasne navijače, među kojima je i velik dio kriminalaca. Tako su već Piotru Zielinskom i Allanu opljačkani domovi u Napulju, mnogi dobivaju prijetnje, a supruge Insignea, Zielinskog i Allana, prema tvrdnjama Gazzette dello Sport, već su napustile grad. Igrači, kako tvrde talijanski mediji, sjede u svojim kućama u strahu i čekaju trenutak kada će smjeti napustiti klub. Khalidou Koulibaly, inače jedan od najtraženijih stopera u Europi, angažirao je privatnu zaštitu. Eto, toliko je situacija eskalirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoliju se crno piše, možda čak i najgori scenarij poput pada u nižu ligu i potpuni raspad sistema, a izvana djeluje kao da za to baš nikoga, osim eto navijača, nije pretjerano briga. E da, nadamo se samo da će hrvatski reprezentaivac, Marko Rog, koji je Napolijev igrač na posudbi u Cagliariju, ipak ostati tamo jer tko zna što će ga dočekati u gradu pod Vezuvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo