VALJDA ĆE I OVAJ PUT TAKO /

Vatrenima u subotu sudi stari poznanik: Hrvati ga po dobrom pamte

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kovacs se pokazao sretnim suigračem za hrvatske predstavnike budući da su pod njegovim sudačkim vodstvom često ostvarivali pozitivne rezultate

9.10.2024.
16:54
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska će u subotu, u sklopu 3. kola Lige nacija, na stadionu Maksimir dočekati Škotsku, a sada je potvrđeno da će pravdu na terenu dijeliti 39-godišnji rumunjski sudac Istvan Kovacs koji je već stekao reputaciju sudeći brojne važne utakmice naših klubova i reprezentacije.

Kovacs se pokazao sretnim suigračem za hrvatske predstavnike budući da su pod njegovim sudačkim vodstvom često ostvarivali pozitivne rezultate. Dvaput je bio na čelu susreta Vatrenih – prvi put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2019. godine, kada je Hrvatska pobijedila Wales rezultatom 2-1, a potom i u dramatičnoj pobjedi u polufinalu Lige nacija protiv Nizozemske 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo također pamti njegove odluke s osmijehom – bio je glavni sudac na povijesnoj utakmici protiv Chelseaja na Maksimiru kada su Plavi slavili pobjedu, kao i u susretu protiv Viktorije Plzen u Europskoj ligi koju su dinamovci dobili 3-0.

Kovacs je jedini put sudio Hajduku u ljeto 2018. godine kada su Splićani na domaćem terenu minimalno pobijedili Slaviju iz Sofije s 1-0 u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan veliki susret pod njegovom palicom bila je prva polufinalna utakmica UEFA Lige prvaka u travnju 2022. godine kad su snage odmjerili Manchester City i Real Madrid, a engleski prvak odnio tijesnu pobjedu 4-3. Ta ga je izvedba pohvaljena od strane UEFA-e te je odabran za suđenje finala Europske konferencijske lige 2022. godine između Rome i Feyenoorda.

Trebao je suditi i Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka u travnju prošle godine, no zbog ozljede je morao propustiti tu utakmicu što je bila rijetka prepreka u njegovoj inače bogatoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo