VATRENI SU NA CIJENI, SREBRO SE SKUPO PLAĆA: / Vrijednost transfera hrvatskih nogometaša porasla je za nevjerojatnih 91,8 posto

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatske nogometaše to svrstava na 12. mjesto poretka

5.2.2019.
13:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Svjetska nogometna organizacija FIFA objavila je pregled svih transfera igrača u prošloj kalendarskoj godini. Vidljivo je iz toga kolika je vrijednost hrvatskih nogometaša.

U godini najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, vrijednost igrača koje vodi izbornik Zlatko Dalić očitovala se i u Fifinim statistikama o transferima, javlja HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći je Brazil

'Kroz Fifin je sustav TMS prošle godine prošlo čak 389 međunarodnih transfera hrvatskih nogometaša, što je porast od 20,4 posto, a Hrvatsku svrstava na visoko deseto mjesto u ukupnom poretku zemalja', javlja izvor dodajući da je vodeći Brazil s 1753 transfera svojih nogometaša i to ispred Argentine (891). Slijede Britanci (693) i Francuzi (668).

Na dvanaestom mjestu

Nadalje, dodaje se da je 'vrijednost transfera hrvatskih nogometaša porasla je za čak 91,8 posto, na ukupno 152,7 milijuna američkih dolara, što Hrvate svrstava na 12. mjesto poretka'. Primat i tu imaju vodeći Brazilci s više od milijarde dolara vrijednosti, a slijede ih Francuzi (732,9 milijuna), Španjolci (596,6 milijuna) te Portugalci (581,8 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 110,574 transfera u prošloj godini, zaključuje se 'međunarodne transfere čini njih 16.533, što je novi rekord unutar TMS sustava, a u tu brojku ulaze igrači iz 175 različitih zemalja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo